覺唔覺香港人去旅行黎黎去去都係within亞洲

389 回覆
46 Like 761 Dislike
個post好熟口面
去歐洲確實係貴過去日本台灣旅行喎。
機票都起碼一個開有凸。

假期呢?
快閃日本請一日假駁一日紅日加weekend ,4日都夠。
去歐洲最少都10日,連兩個weekend 都仲要請5口。

好心唔好乜都認屎認屁,去邊旅行都要分井唔井底?
日本嘢又平,嘢食又好食,又有嘢買,景點又唔少,又多平機票又多機,去下又係井底?

要吹奏歐洲隨便你地,但我大學嗰陣遊過好十幾個歐洲、東歐國家,我又唔覺好日本好多喎。
日資
亞洲人去旅行梗係去亞洲多架啦
你問歐洲人咪又係黎黎去去within歐洲
懶係看透世事咁
中二病發作就摺埋啦
讀u果陣前後有6個sem break
1個用左嚟返intern 另外5個都用嚟去長途
美國北歐北極西歐非洲

但係而家?撚有假咩屌你老母 去到星馬泰而唔係台灣都偷笑
我再重申,無話去歐洲特別威
只係覺得世界咁大
點解有d人去旅行都局限亞洲

利申 七大洲去過4個

準備plan去Morocco
On9 30K絕對可以
連登仔既世界歐洲=巴黎 污煙瘴氣
邊啲人呀?
你身邊嘅幾個朋友 = 大部份香港人?
唔好咁井底蛙
自己鍾意咪得囉
自己鍾意日本
每次去日本唔同地方都有新鮮感
亞洲城市各有特色,去歐洲去多幾次就算唔同國家都好似倒模咁,好快厭
歐洲亞洲去暈哂
真心覺得亞洲好玩好多
歐洲睇名勝,日本樣樣有齊
樓主好威
呢種感覺去到西歐係特別強烈

係盧森堡新奇有趣
得地堡有野睇 再加多條橋咁
但最有趣係一邊係古城 一邊係現化建築
你sure你唔係講緊印尼 馬來西亞全國UTC+8喎
假膠post
其實去轉日本同去轉歐洲嘅錢唔係差好遠
可能去日本大洗啲 係歐洲除左食無乜野想買
最重要根本係無假
同埋去一去歐洲好攰 又多野plan 長途機又攰
通常隔兩三年先去轉長途旅行
大家睇完呢個句可以散水啦
你都on9 去邊度都有香港人 去親歐洲每個球場景點都有香港人 莫講話多人移民讀書既澳洲同加拿大 南美可能對少 但香港人去旅行within亞洲呢幾隻字證明左你見識少
上次去完,見識過就夠,又遠又貴,冇咩嘢好玩
近呀嘛
法國人去旅行都係within 歐洲多
樓主去過幾多個非亞洲國家咁把炮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞