覺唔覺香港人去旅行黎黎去去都係within亞洲

389 回覆
46 Like 761 Dislike
去強國既北京 東北 西藏 新疆 排除政治 你會見識到世界許多美境
其實香港同德國歷史上無可能無仇,一香港屬於清既年代就英國人搶,殖民地年代受英國人殘暴對待,割讓之後又英法聯軍八國聯軍,仲有第一次世界大戰對德國宣戰,咁多仇口都去歐洲
無耶教,歐洲一無教堂,二無文藝復興,個 d 所謂靚野無撚哂
最尾打段打堆唔知咩鬼文

講緊主流娛樂主流電視呀

歐美得英國紳士呀?
咁東歐呢? 美國呢?

您一路都只識講日狗有咩有咩 除左飲食個part
您完全無視左我個日狗文化比歐美文化更近似香港文化個題
但就一句答我話唔認同
日狗唔學西方野 今日會唔會係呢個位
蘭學呢?
你唔去索馬里?
歐美人打機睇卡通多?
定行山做運動多

邊樣會更近似香港人主流?
日本一定有人行山運動 亦都唔算少數
但香港係接觸邊樣ge人多?

係隔離講bohemian rhapsody ge 討論post
都有好多人話接觸queen呢隊樂隊係因為日漫動畫
連接觸西方流行音樂
香港人都要靠日狗文化

您撻句live show又唔解釋歐美同日本係點同香港訓似或不同

拉麵係由古代蝗朝強國人帶去日狗
意粉又同香港文化中國文化有幾相近?
更何況香港同日本都有用湯煮湯麵而西方係極少
和式建築唔撚識
索馬里有海盜政局不穩 又冇直航
唔符合香港人冇假冇錢冇時間又怕呢怕路原則

近近地緬甸哈薩克海參崴
都已經係香港有直航而又比較安全ge亞洲地區
但香港人都只係識去日韓台儒家國

求其掉d真係危險ge國家名就想無視其實除左東亞仲有好多可以比人explore世界ge好國家係亞洲?
同盟國有8國
但港豬只識去日狗
而家打緊中美戰
菲印星洲都反強國
唔見好多香港人去呢d好國家ge?
通常啲人都係去附近地方嫁啦,美國人旅行去第二個州添
井底到咁
龍珠pkm呢d幾多fans
Lady gaga開show都請初音做guest
Live show同你呢d乜都唔識既講要講真係有排,自己上youtube見識下啦
而家改良過既拉面同舊時既支那面已經完全唔同,你乜都唔識點討論
去埋哂 d 納粹德國,你食撚屎啦
其實去歐洲,頭尾冇左幾碼幾日,有時唔係比唔起錢,係邊有咁多大假
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞