覺唔覺香港人去旅行黎黎去去都係within亞洲

389 回覆
46 Like 761 Dislike
去得歐洲多嘅階級都唔會上連登
你就真係井底喇,個世界得連登
係 係咁捧一個殘殺香港人ge國家
咁撚鍾意就死去日本住啦
巴黎不了
但可以去下南法
會比得返您對法國ge期望
日狗旅客數目長期不入世界十大
連泰國土耳其ge遊客數都多過佢
文化同香港又咁相近
有咩特別
去中日韓台垃圾儒家國都同係香港冇分別
旅遊體驗黎講亞洲以東南亞最好
有刺激玩意玩有山行有異域文化有美食有陽光海灘有友善人民
所以鬼佬最鍾意去
點吹捧殘殺港人ge日狗國我唔理
但我8月去曬德國荷蘭有獨立廁所獨立ge bnb貴極都只係500蚊hkd晚
仲要係兩個人去
去亞洲都算 仲要只局限東亞
中日韓台除左強國之外 冇一個遊客數目入到十大
文化又同香港類近
香港人去旅行係為左係comfort zone入面享受
同西方人個種旅遊係要走出comfort zone感受文化完全唔同
又唔識欣賞自己地方
明明有南丫島咁好環境比您逃離繁囂
都要走去台灣呢d垃圾地方
無錯東南亞11國各有風情 人仲友善過台灣
大把野玩
好多鬼佬黎亞洲都係以東南亞做膽
6月去左兩個月歐洲 仲現場睇左7場世界盃
一個人都係用40k only
仲on99搭左8程飛機
冇文化
去完巴黎我都咁講
但去埋南法就讚口不絕
至少人地肯老遠走去東南亞嘆世界
香港人呢? 唔好話歐洲
去印尼緬甸都驚比人打劫咁
而且您應該聽過咩叫在地化
去另一個國家做返自己平時係自己國家做ge野一樣可以體驗生活
香港個迪士尼已經同美國迪士尼並好遠啦
文化 員工 氣氛
什至香港ge麥當勞勞都同美國老麥賣ge野有唔同 眾生相又唔同(美國老麥有幾多人係度溫書玩卡訓教?)
食野又有冇香港人咁趕?

係香港人鍾意一味將d野編好晒去足晒先叫旅行
仲慘過返工

另外我比較緊ge唔包括跟團

跟團ge話去北極定南丫島都冇分別

係呢講起南丫島
您話日本人去國內就=香港人去南丫島
但又有幾多香港人放假係去南丫島過悠閒生活而唔係返深圳食野南韓睇野日本買野台灣鳩hea
講少香港人遠離塵囂 南丫島仲正過去中日韓台
長洲咁7多人不了
去塔門南丫島愉景灣
仲有去日狗台狗 班mk
唔撚敢講英文
連東南亞都唔敢去
去過晒日韓台
真心不了 同香港個文化氛圍根本差唔多
亞洲只去東南亞 中亞
長線就去歐洲南美
識去一定係去敍利亞同也門呢d地區跳出自己既comfort zone先與眾不同
八國聯軍又唔記得
日本同香港差不多
井底唔好周圍唱呀
歐洲人去旅行都係歐洲為主,去少幾億次其實可以上太空
8國聯軍關唔關香港事 有冇幾萬個香港人比人殺呀您個大中華膠
根本有唔少香港人連離開東亞都驚
串咀做咩?
係連登已經見唔少人留言話去泰國都驚比人屈
你話唔關咪唔關,香港人就由北面走到落黎,關事好出奇
去旅行都要特登揀個自已唔鐘意既地方真係夠哂有文化啦
人地鍾意拎翻九千幾前歷史顯示自己有幾特別
走成幾千哩過黎香港
唔好逃避 日狗係香港殘殺幾萬人呢個問題

有人話因爲一個菲律賓痴線佬發癲而罷去菲律賓

有幾千個日狗發癲去殘殺港人 斬佢地個頭掉落個海棄屍就一定關香港人事
而家唔係講唔鍾意 係唔敢
樓上都有人講啦 去歐洲又話驚比人搶野
咁佢地係咪唔鍾意歐洲呀?
基本閱讀理解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞