覺唔覺香港人去旅行黎黎去去都係within亞洲

389 回覆
46 Like 757 Dislike
去日韓可以放鬆咁行
去歐洲我連跟身行李都要驚比人偷
以為樓主去開南美亞馬遜 中美洲古巴 定係南極
屌原來都係歐洲,收皮啦
應該係話 香港打工仔好多一年得十幾日假
你出得亞洲都預10日8日啦
有啲人寧願將10日分兩次至三次

其實都係個人喜好姐
人地鐘意去邊關你撚事咩
定係你想笑9人未去過ja
屌你老母 樓主叫人返大陸 已block
其實話冇時間所以要去中日韓台ge不如去南丫島仲正啦
平日過去仲少香港人(華人)過中日韓台

有機會要試下!
屌樓主老母,唔好攪攪震,人地去開邊度咪由佢去,去個旅行都打飛機比人睇
認同樓主但更precise咁講係
香港人只去中日韓台 呢d垃圾儒家文化地方旅行
唯一比較有少少文化差異ge旅遊熱點只有泰國

香港人去旅行只係為左安全嘆世界
食野買野影下文青相
而唔係好似外國人咁旅行為左explore為左體驗
所以就算中亞 或者星馬泰以外ge東南亞鄰近國家都少去
加上香港返工文化同供樓問題令香港人特別低賤 冇時間冇錢去長時間旅行
所以好多香港人只係去鄰近而又文化差不多ge地方

計我話 中日韓台都唔個有咩吸引 個氣氛環境同香港差不多
去個幾日不如去南丫島租間度假屋玩好過

啱呀屌

應該去里約貧民窟 索馬里 敘利亞 依啲體驗吓,感受文化衝擊explore吓

否則都係安全嘆世界

食野買野影下文青相
加上香港返工文化同供樓問題令香港人特別低賤 冇時間冇錢去長時間旅行

啱呀屌

應該去里約貧民窟 索馬里 敘利亞 依啲體驗吓,感受文化衝擊explore吓

否則都係安全嘆世界

你同直接叫佢去死 無分別
好想同樓豬瘋狂去歐洲
我覺得樓主目光真係好窄
人類1969年已經上左月球
你仲係到比較歐洲同亞洲
真係可悲

Earth express 有平太空船飛火星
屌 咁英撚 咪黎黎去去都剩係識去歐洲
歐洲有日本妹?
講仆街d 咪係錢問題 歐洲同亞洲洗費都唔同啦 去一去都冇左幾皮野

食野買野影下文青相

啱呀屌

否則都係安全嘆世界

去緬甸哈薩克海參崴柬蒲寨都已經可以
呢d又平又有直航幾個鐘機程
又以己度人
又唔係用你啲錢

利申,去日本都會用三萬
歐洲有日本妹?

狗也不屌
好撚井底蛙

去少轉日本去歐洲啦

樓主一定好有錢

食野買野影下文青相

啱呀屌

否則都係安全嘆世界

你同直接叫佢去死 無分別

外國人鍾意去東南亞explore
咁佢地一定死撚晒啦
樓主唔係想去歐洲,而係想要去完歐洲既虛榮感
好似啲小學雞啱啱去完遊學團咁
Block得
你眼中只得亞洲?

唔係咩去邊好唔好

而係眼光唔好咁窄

既然你叫我去下歐洲旅行
咁你應該知道歐洲有咩好啦
咁有咩咁好先?麻煩你講下

去一轉瑞士
我怕你已經唔想再去台灣韓國呢D垃圾地方

你講呢句,我覺得真正視野狹隘嗰個係你
香港人真正少去係非洲同美洲
原因係物理距離
歐洲其實真係唔係好岩大部分香港人
去得遇左有一半都係museum同palace,單講個city設施唔講其他野,有9成就算首都都落後過香港 (so far真係得London 叫多野玩D),係keep左好多有歷史feel既建築條街好令,但其實用落好唔方便
所以唔鐘意museum同palace去真係會失望,除非去行山影景la
食又冇咩好食唔係好岩口味,買就 真係比錢你都買唔落手來來去去都係朱古力d fd,除非帶條女去掃袋唔係真係唔使留budget係買度
亞洲就算冇野玩都多買同食,買衫又岩番亞洲人size,又平又唔使坐得耐機,why not?

利申 歐洲去過9國 都係鍾意去日本
成個歐洲係得北歐同英國啱胃口
其他真係唔掂,特別係西歐

兜兜轉轉都係去返日本
樓主係咪未去過?歐洲嘢又唔好食,又貴又悶,最多話多歷史文物睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞