[親生仔]Google Pixel 討論區 (16)

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
仲要係mkbhd嗰部衰
已經去緊香港冇得救
咁點解唔直接買去英國
成739鎊
一係漸變紅
一係粉紅直線
自己揀
相機有更新 ,不過得介面
有無講咩原因搞到咁
無得買美版寄去?
但係你喺英國用唔買英國版? 應該有保養?
咪又係 factory defect 內部啲線路 short 咗
乜 LCD/OLED 都有機會咁樣
不過點解出廠 QC 嗰陣未 fail,送到之後用咗用又咁快 fail
之前DisplayMate 評分又話係a+ mon
得個相機勁
登入完 唔係有空運倉資料叫你完全跟住去copy? 跟個個都錯?
啱先入部pixel 1 好撚順
個design好得意 下面薄啲上面厚啲
我都係幫上面位朋友答,我應該都會係返英國買
係非eu國家買野運去英國隨時會畀海關扣起打稅,所以唔想煩都係畀vat係英國買算。
英國買電話係貴,但係data超平,拉返勻其實唔算好貴
歐洲買完去轉non eu旅行咪走左稅?
咁高風險
大細機都驚出事
理論上可以,但部電話要unused同埋法律上eu resident要離開夠12個月先可以refund vat
我見啲人都成日咁樣退稅
放返入盒就ok
同埋香港人點止一本passport
eu resident無論有無bc都好應該都係同一本passport 入eu
同埋人地行honor system就無謂abuse左人地的trust
我買3仔128GB,英國買要成839英鎊 立即眼停手停 之後見有親戚帶返英國咪買美水, 但個親戚琴日先話遲D先返英國而部機已經俾BNS ship左去香港 唔通叫人幫我仲要話9佢唔早講咩 咪硬食囉
好慘 歐洲真係好撚重稅 電子野2x%
但係data平香港好多,unlimited data唔限速都係廿鎊,仲要完左約唔使加價續約
3uk? 但係underground無格
我諗過如果部機出事…英國google都仲可以俾錢整… 香港google整都冇得整
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞