[親生仔]Google Pixel 討論區 (16)

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
跟機火牛
可唔可以拎佢個50蚊USD 去英國google store買火牛
同問
而家買pixel 2 XL 128gb抵唔抵?
個45w火牛叉唔叉到pixel3
如果冇就落街買個10蚊轉插算
叉到 pixel3 18w PD
10蚊 祝你好運
始終買隻牛安全穩陣
有 1A fuse 同埋 shutter 嗰隻 BS4573 shaver adapter 冇問題呀,當然要肯定個火牛係國際牛用到 220V 先啦

依隻支那轉插就唔好喇
有冇PD牛推介
小心搞壞機
講咗好多次Sony CP-AD3
都係英國google store 買個stand算 反正部美版平咁多
殼有冇相睇
呢隻得5V3A 15W

人地Nokia 都12V1.5A/9V2A 18W啦
正正經經買USB PD / QC4 嘅叉電好過

USB PD 先有得從正規途徑改voltage
拎條type c usb線插落iphone apple 插頭叉 有冇問題?
如果係Apple d quick charge 火牛,應該ok,一樣係USB power delivery。

但iPhone火牛係插USB-A,Pixel 3條線係兩邊都USB-C,要專插。

除非你講緊Macbook usb-c火牛,咁就應該完美配合
係wor. 我有部new macbook 可以usb c 咁叉,但會唔會chur得太勁?
唔會,因為叉電之前,部機會話俾個火牛知佢用幾多電壓電流嚟快叉。

如果火牛認唔到呢個訊號,就會用usb標準電壓,好似俾電mouse keyboard咁低。

就係因為咁,唔同快叉標準多數唔相容,變返慢叉。

白機3 XL+STAND
一到就ship既日子就delay/改遲,跟手又改早,不斷loop
想入坑都咁難
明晒,唔該你
逛逛下Reddit r/android
發現咗個gesture app幾好用
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fb.fluid
連粒pill都唔洗用
岩岩收左部pixel 2 xl 淨機
想問下巴打香港邊度會買到d 配件?即係 火牛 線果d 想用返原裝野
其實唔使用原廠嘅 用大牌子就得
例如HTC Sony Apple Samsung出嘅配件
Pixel行PD喎
其實想用返原裝野 又唔想等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞