[親生仔]Google Pixel 討論區 (16)

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
想問Pixel Launcher係咪冇得再係HOME整多兩頁出黎

直接拉個app去螢幕邊位就會開多頁
得左
不過用得耐HTC sense暫時覺得冇咁人性化
好多地方要重新學過同埋習慣

廣東話睇黎唔洗好耐
講撚左成2-3 日, 你地仲係度研究唔會唔會差壞機?

不如自己search 下乜野係usb-pd 好冇?
點解唔諗下香港apple store 有保養?
我覺得google photo好用過iPhone個album喎。。
有啲iuser話google photo 每次開都要load 一load相, 垃圾過ios
所以iPhone真係畀唔想用腦嘅人睇
Root緊機
玩左幾個鐘,原生ROM真係好撚順滑
甚至感覺仲順滑過我原本部6GB ram既U11

玩返同一隻好大食既驚竟然會比到我係iOS run緊既感覺

不過個用開既HOME screen始終都唔可以完美過渡,有好多widgets黎到Pie已經用唔返,又用左D時間搵過堆新既,同埋Pixel Launcher可以customize既地方都係唔夠,個All Apps drawer冇得排位感覺好混亂

總括黎講係除左國際版閹割左個FeliCa之外各方面都好滿意,仲有最強勁既相機聽日先再試埋佢
pixel 3 用 nova 既話仲有無recent screen常用app?
入左其他app再home鍵向上拉會有
就咁喺桌面向上拉就冇
bug 定原生都係咁
有無人pixel 3用到volte
google都唔見有人講
水貨機要預左冇
volte要carrier support

唯一希望係香港黎緊會有行貨,咁就有機會
好多人話佢software問題 但係P3仲係無人搞
Magisk最多只係enable到 WiFi callinf
nova唔support
咁唯有等更新
Pie 如果畫面support轉向
你set固定佢都會彈呢個制等你手動
應該就唔得啦
recent screen常用app似係pixel 3 launcher功能
換左nova應該冇
type c轉3.5係咪要用各廠既線先得?
買左兩條雜牌線都用唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞