True wireless 真無線耳機討論(16)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
唔係每邊9g咩
唔係6咋咩
吓,之前又吹對bt5.0 可以做到airpods 既效果,點知原來都係得啖笑
咁睇黎e8 好似最平均
ヘッドホン:約9g (L側)、約9g (R側)/充電ケース:約68g 
佢講左啲咩😂
靚果隻先9G 姐
我本身用開65T同iconX,喺沙田新城市廣場同旺角都會好窒,而家用RHA,雖然都一樣會窒,但情況反而冇咁嚴重,所以我覺得都係環境嘅問題多啲,喺其他地方我覺得連接甚至穩定過65T㖭。
會唔會用咩手機都會有影響
始終每部機藍芽表現唔一樣
樓上幾位用緊RHA既巴打可唔可以講吓係用咩手機
vivo nex,之前用華為搭65T唔夾,一開moov聽歌,會窒十幾秒先回復正常,但轉咗vivo搭65T就冇事。當時部華為仲未行BT 5.0。
有無人試過sudio nvia?
聽聞OK 的 但藍芽得4.2
三角鐵個隻同BOSE個隻咁似咁嘅
BOSE 大好多呀...
其係咪冇得兩邊獨立用既都易斷啲?
其實點解做唔到好似airpods咁兩邊獨立,係咪bluetooth問題
iPhone Xs max
我覺得等得既可以繼續等sen記同鐵三角 不過有無人知鐵三角香港幾時出
應該係成本問題 主耳機個成本高唔少 而且冇必要兩邊都直接連線
見到凶宅有黑色嘅active 65t
用咗兩日我都寫下少少feedback
我用iPhone X + spotify

音質:
個人認為比E8同65t優勝
同意某啲巴打所講人聲比較後, 但可接受
音質純屬個人喜好, 耳聽為實

配戴 & 隔音:
戴得穩陣唔會甩
用耳膠同耳棉隔音效果差距甚遠
建議巴打兩種都試哂再扑槌

連接性:
喺鬧區偶爾會斷 (喺旺角南街同灣仔試過)
但好快連返
搭廢鐵紅色線冇斷過

寫住咁多
有冇巴打試過TRUEAUDIO ACK-M1,好似可以左右獨立用
見有乜評測,唔知買唔買好
想諗1000-1500呢個range
但RHA 比人講到咁多問題
我係咪死番去買jabra active 65T 算
但係jabra都有左右唔平衡問題...
有無人有辦法搞到兩邊平衡翻?
咁都係買AirPod
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞