True wireless 真無線耳機討論(16)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
active $10XX?
人聲唔夠清+隔音麻麻+無transaprency mode+重Bass 已經可以不了
希望多d 人講下,仲諗緊,有冇人知邊到同時有65t 同rha 試?
聽講星際有得試RHA
跟機耳棉應該會隔音好啲,但我唔鍾意用耳棉所以冇試。耳膠就試咗spinfit同final,個人覺得final好啲。
用咗comply會有明顯改善
岩岩換左耳棉試 當堂隔音好左
總括rha定鐵3角好
香港有得買鐵三角果隻未
想試下係咪真係咁重
音質好,但左耳斷下斷下,無transparency mode同auto play/pause,盒大舊,重低音(個人唔鍾意),咁我自己寧願用翻active 65t,反正我公司優惠$900買
如果唔介意以上個d,RHA都唔錯
我都以為,但試個陣開Bluetooth settings,見到"HD audio: AAC"個toggle,唔知點解
個盒咁嘅size都叫大?
咁我用緊Jabra,RHA自然大D,對其他人黎講當然無問題,同埋RHA個盒可以充四次電係好啊
胃信active 65t 無哂黑色
問左官方 未覆
BTW 6G 都唔算重吧
爸打邊間公司$900有active 65t咁抵
我公司staff offer普通65t都要$993
我嗰對用aac成日斷
線用sbc穩定好多
每次開藍牙
都要入去轉好鬼麻煩

有咩方法可以長期 set做sbc
active $900 堅抵
用左rha行街兩日返黎包膠:

音質個人黎講幾滿意,覺得bass唔算好重,幾balance,無咩層次不過啲聲夠乾淨同貼耳(唔係好識形容

連線方面,行銅鑼灣窒到癡筋,仲要好似唔係人多人少問題。 手機一袋屎忽褲袋就好易窒,依家要手機拎住係面前距離耳機20cm以內先可以流暢播放

總括而言:唔推薦買住
咁大獲
其實active 65t同elite 65t既分別係咩?
期待左咁耐 外型又突條野出黎諗住接收會好啲
好失望
某i-bank哈哈,限每年可以買幾多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞