[錶撚入]擺低你哋戴緊嘅錶 (13)

1001 回覆
17 Like 9 Dislike
所以白T+牛戴JLC都冇問題

靚仔=乜都得, 柒頭=乜都咁柒

等緊隻錶 戴住舊野先
其實幾萬蚊,一隻靚樣ETA, 一隻柒樣靚in house movement. 你揀咩?

ETA = rubbish 真係講100年都未完。
得, reservso 襯vintage look 好靚
唔明嘅人永遠都唔會明
其實廿中數下數下 過多幾年咪又係3字
買唔到樓咪買下錶囉
Agger
我應該唔會買香港樓
想走
飛去日本買
呢D野情意結來既
好多人都知ETA 有D型號都好穩定 仲要易打理
望下PAM仔 AP D IN HOUSE返修率就知IN HOUSE唔一定好
但買貴錶本身就唔係單純用理智來買
唔鐘意或者接受唔到 咪唔買囉
總好過買完隻錶之後日日望住隻錶係到嘆氣既
其實有d Breguet, 大家都like 嘅原版moonwatch 都用Lemania movement. 一樣唔係in house, Lemania 一樣係大量供應movement 俾其他brands ...

Stowa, Laco 都用Unitas ... 一樣係雞心。 點解嚟d 又無人屌? 我唔明呀。
唔知唔係自家芯有乜好屌
尤其好似iwc咁已經改過哂個spec
如果佢係原裝eta芯乜都唔改直接用就真係唔值
改良過都算係咁
唔屌ETA 點顯得你識錶?
都話買錶呢家野唔係單純用理性睇SPEC睇數字
全世界都知石英準過機械啦
全世界都知坨飛輪根本多膠魚啦
呢D野唔係明定唔明 係愛定唔愛
同呢個POST 貼撈就要食負評一樣道理
東方錶
精工錶
星辰錶

俄羅斯Poljot
甚至國產海歐都係in house movement
Eta穩定性不用懷疑
有唔少人認為玩機械錢係追求工藝
但係有有d差既自家芯真係好差
Mark18 密底又有軟殻包住 機芯幾靚都睇唔到啦

只要佢穩定又精準 eta都無所謂啦
有啲廠出自家芯直頭唔敢同人講數據同表現
頭先落咗去睇實物 都係要iwc了
兩萬三四其實好抵玩
op
dj
speedmaster
mark18

我會咁排
op白面好正呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞