[錶撚入]擺低你哋戴緊嘅錶 (13)

1001 回覆
17 Like 9 Dislike
上個月海港城做popup去試過 都比較鍾意Tangente 38 無date果款
純粹係比較擔心手動麻煩或者有時唔記得上鍊
手動絕對唔煩,每朝起身上鍊就得
真係唔記得停咗,你都係較完再上一上就已經回復原狀
今晚 google 過白面呢隻都靚,有啲想衝
thx 應該呢個體拜扑鎚 其實一路都留意緊nomos 只係唔熟錶同埋本身戴果隻cheap錶未壞
btw多口問埋 佢手動alpha芯好似好舊 會唔會耐左易走時 或者nomos錶殼上有無咩缺憾(例如易花)要注意
諗諗下都幾難避
我錶戴左手 平時禁電話又慣左左手禁
你而家戴緊邊隻?
Alpha 係舊,但技術好成熟
我嗰隻戴左年半,每日 +10 至 + 12 秒,FYI
不過可能都關我最初冇打理好,磁性嘢都照擺到好近
花就順其自然,錶面唔會花,殻就肯定戴得耐會花
呢啲就算啦
我驚佢會行針會爭得太遠姐
原來隻嘢咁抵
衷心希望大眾繼續吹奏 Rolex, 咁我地想買 Omega 嘅就可以舒舒服服
以每日+10秒黎講好似好誇張wor 定機械錶都係咁?sor我真係唔識
本身帶間d垃圾錶 依家想試下入坑
Thanks,其實我呢幾個款都覺得好睇,仲有時間諗下
老實答你,Nomos狗也不屌,我果隻而且比代理再調教過都+20s/d
一隻damasko既da38都係8、9千,錶身既鋼比普通316L鋼硬4倍,坦克車都撞唔花
幾錢左右?
瑞士 COSC 標準係 -4 至 +6 一日
但 Seiko Presage 有啲 + 15 + 20 都可以係官方表現
所以真係睇你點睇
你買隻新 Rolex + 10 秒都肯定係有問題

NOMOS 冇公開過走時數據,但初買返嚟係 within -4 +6 的
J select 幫你寄去德國做定點?
佢地自己都好似有師傅
呢隻香港行貨 39k
膠!

雖然唔係Moonwatch 但個光圈真係好好j

膠。

嚟隻reduced 我有,係我第一隻錶.... 其實唔好J , 後悔無買moonwatch
下隻買返Moonwatch咪得 唔後悔
同埋我手幼 39mm幾fit我隻手
玩得moonwatch 就一定要買膠!
隻野幾靚wor
我會揀買Sinn唔買呢隻
無錯
唔想撞款同食炒價
後來先發現啲Omega原來咁撚正
其實都係香港咁極端, 英國係好好好撚多人戴seamaster (同brietling) 搞到都好老套
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞