[錶撚入]擺低你哋戴緊嘅錶 (13)

1001 回覆
17 Like 9 Dislike

Sinn 有咩問題? 起碼唔公廁。
eta冇乜誠意,bb58自家芯都幾好
不過照推精工

冇特色lm
唔係自家機芯有咩問題
造工用料乜都好,tudor有得爭下,nomos就行撚開啦
利申:隻nomos已經進化到+20s/d
我買67k 自己感覺有買貴 無買錯
鍾意全金 難搵 見到就喜歡
過唔到eta機芯呢一關
我而家都係喺 +10s - 12s / d 徘徊緊
老實,咁搞法我都未必再買 nomos
我嗰日見到我嗰隻 AP,又係一見到就好鍾意
two hands,冇分鐘刻度,白金
啱價即刻去馬
佢好似唔係跟物料分,係跟系列分
官網有寫,你睇下
但係又覺得撈有啲俗
如果op 灰藍面呢?
你果隻都好靚呀 最緊要靚價
冇 Date 冇放大鏡 Rolex OP 正嘢
其實無太陽圈既款唔會老同俗
不過有D人又會話無太陽圈就唔係撈
價位一樣我會既OP先啦
我隻metro反而keep全每日+5s
+5 都仲正常丫,恭喜
其實我覺得唔好時快時慢就得,而家我覺得隻錶個 rate 都算穩定
請教下sinn呢個品牌,有咩特別?
打錯
各位巴打一開始點入坑
我見大家又會睇埋機芯之類嘅野
但係我見我朋友剩係玩rolex講保值
不過我想學下睇下多d牌子
遲d去外國睇下有冇機會尋寶
第一步就係唔好講保值
我最初係因為見到舊同事買咗隻 NOMOS Ludwig,念念不忘
後來有排心情好差,想買嘢俾自己開心吓
跟住就係咁爬 NOMOS 啲資料,最後行入錶行買咗隻 Tangente 38 Date

之後都係瘋狂 like / follow IG 啲錶相,望下望下你就會識到好多牌子,款式,仲有唔同嘅圖文片介紹,同埋會有啲二手網店敲你門
鐘錶世界好大,enjoy
有冇巴打鍾意pilot watch
想買隻
我自己係因為天生唔靚仔又唔大隻又唔有型
所以開始研究衣著
希望可以睇起上嚟整齊
砌砌吓返工日日都係嗰啲look就試吓向飾物方向推移
結果就入咗鐘錶坑
用既係eta/sellita機芯,但調教得非常穩定
造工用料非常紮實
黑科技極多,有潛艇外殼技術,極難刮花既錶殻,有80000 A/m 防磁,有-45度到80度都依然穩定既機芯,有幫機芯吸水氣既裝置......太多自己google啦
重點係號稱末日世紀生環者既錶只係賣一皮到兩皮左右
買隻 Stowa 玩下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞