[錶撚入]擺低你哋戴緊嘅錶 (13)

1001 回覆
17 Like 9 Dislike
幾錢
驚唔驚中招 我見已多高仿
貴幾千 間野本身買過冇伏 唔怕既
真, 我諗咗好耐都未落手就係咁

點睇都覺得呢個價錢唔洗買佢, chrono24水貨價再平多1/3就OK 同埋都係買手動芯算
巴打好捨得 本身原價我都好肉痛
Tangente 38 行貨冇折賣緊 18800
水貨做到七折即係萬三,仲唔夠平?
巴打我都係成日post舊錶
成日買的話買casio都破產
係咪有巴打想買nomos?
唔介意二手hk$10k拎走隻metro neomatik
Timex 都好多舊錶
真係可以買到破產
巴打一手痕就買so
好難同你比喎
你咁決絕
冇啦買完隻 AP 下一擊要等 Apollo 11 50th
係咪堅買都唔知
想知隻2018 seamaster 日本賣幾錢
你去寶石廣場 龜吉睇下
咁吸引既價錢
好手痕
35定39?
買買買
唔平啦, tangente個款又唔係特別(唔似metro之類),個alpha芯又唔係用自己hairspring、又唔準

最最最最最basic款,最低階芯,賣水貨價13k再3折都要8、9千,買隻特別版精工都夠
咩色

最初出得白色
咁真係睇你點睇 Bauhaus design
我覺得 nomos 嘅 Bauhaus design 真係咁多間廠掌握得最好
metro 係靚,但佢開山三大系列(Ludwig / Orion / Tangente)都好靚
但佢未放棄晒舊芯又真係唔好... 我都想 alpha 芯 fade out 埋,用返佢自己 escapement
至於唔準就...
巴打之前香討放過定借圖
一手痕就vintage AP .... 睇下Breguet 咁囉。
依個價買到seiko 既高楷機芯啦...
我自己覺得seiko is better than nomos...做工, 機芯都係..
巴打隻AP 易唔易壞?

聽得太多rumor 唔敢買...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞