[錶撚入]擺低你哋戴緊嘅錶 (13)

1001 回覆
17 Like 9 Dislike
你個價位要in house其實仲可以睇下GO既
GO d價折完差唔多家啦
又或者揀返omega同勞
GO PML

PML折完都應該要5-6 超支啦
搵下senator 同sixties 果類要match返budget應該無咩難度
其實JLC ultra thin都係6dk
入坑嗰陣就係覺得要買 NOMOS, 因為真係覺得好靚,自己真係鍾意,同埋睇返佢哋歷史同研發,都覺得佢哋係勁
買佢唔會係輸蝕
嗰陣冇諗其他牌子...

而家對唔同品牌嘅接受程度高咗好多,但俾我揀多次,我都係會揀第一隻機械錶就係 NOMOS
係呀
自己鍾意就 okay 啦
我平時係黑 tee / 白 tee 加牛記返工出街
但以往我都係照戴 NOMOS / JLC
我諗隻新寵返嚟後,我都唔會點改變著衫方式
哩點真係駁唔到 ,但係好似搵唔到source,係之前有位巴打提過
Nomos無問題,但係JLC點襯T shirt 牛仔褲呀
呢隻依家香港係咪得水貨鋪有機?
所以我喺好多人眼中係好癲
我都會著T shirt 牛仔褲帶我隻Mayu 無問題既
香港應該周圍都冇了
Tee 牛仔褲我都覺得好難襯錶
我廿到中嘅年紀好尷尬
後生仔啲襯法我真係唔敢玩
我窮人寧願買eta芯都唔買自家
自家芯真係普遍都易壞過eta (rolex另計)
入多幾次廠都夠買過隻新嘅

JLC ultra thin折完五萬就有
我過多三個月都 30
未擔心過
Steve Jobs 都係咁上下,冇事嘅
我咪又係廿中

BC 著到咁咪又係咁戴
Nomos做生意手法好差
google Nomos點告到Mühle Glashütte破產就知
同埋佢可以無原因就無啦啦收返人個代理權, 詳情可以問光膠巴

雖然我都有隻Tangente買左好耐......
廿中已經咁多靚錶

夠靚仔咪得
我知呀,光膠有同我講過
Wempe 前排都話冇 NOMOS 賣,就係因為 NOMOS 覺得網上賣好過,跟住單方面話唔再俾錶你哋

好似第一日出嚟做生意咁 暗楷有啲打仔格
所以暫時唔會再買,希望佢哋會改
唔靚仔話之你著倫敦savile row造嘅西裝+PP, 都冇人理你
一諗到呢點就又返返去自己鍾意就得
戴 Casio Quartz 又俾你話,戴 PP 又俾你話
咁點解唔首先滿足自己

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞