[錶撚入]擺低你哋戴緊嘅錶 (13)

1001 回覆
17 Like 9 Dislike
仲有 係"你"買錶
唔係你老豆你老友你老死你網友買
都係嗰句 最緊要要自己鍾意
Tag 呢隻陀飛輪成隻豬叔咁,我唔識欣賞
自己鍾意就得啦
理得佢呀
我隻錶每日誤差一秒佢都話我受磁
我都係隻隻錶至少有2 magnitude 浮動,等諗係正常
仲要睇隻手可唔可以carry得到
呢個我又好少理
呢樣嘢都瘦撚黎講好致命架
可能我都唔鍾意大運動錶,所以好少諗
我諗叫我戴 Deepsea,Big Pilot / Panerai 我都會 carry 唔到
但有朝一日鍾意的話,我都係會照買
過 40 嚟講都係鍾意 ALS Zeitwerk / Richard Lange / Moonwatch 42
我果對直情係女仔手
唔好話Deep Sea ,十仔
GMT 我都撐唔起
所以我只能玩Dress watch果一類
勞都比較厚重
所以再買會考慮Omega多啲
有錢嘅話考慮下 Vintage 嘅 Holy Trinity (AP PP VC)
大部分款都係 36mm 樓下
15吋手腕戴大mm,鋼呑
自己鍾意咪得

我手幼一樣照戴PAM
外型我都覺得一般般 , 陀飛輪我都係鐘意皮帶 , 白面好懷舊個種feel
你果隻到左未
等佢俾 fedex number 我,由禮拜五晚等到而家
聽朝見到仲係冇,就要追一追佢

陀飛輪
皮帶
白面
如果冇紅 12 嘅普通版,一球多少少
我都入左膠面密底, 你諗返..膠面密底先係玄門正宗果隻moon-watch ya ma..
你問我要正宗,我會買返當年版本

即係我突然有日想買 Daytona, 我會買返 62xx 一樣
而家版本,我會買返 Sapphire Crystal 版
膠面密底 <--- 我當佢係講緊 Sapphire Crystal 版呀..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞