[錶撚入]擺低你哋戴緊嘅錶 (13)

1001 回覆
17 Like 9 Dislike
其實我係街未見過人戴大飛 最多見都係3777同mark
其他都冇見過

宜家周街都係AP同撈
個市又唔係真係咁好 我相信好多都係假野
同埋fb好多假錶page下下都幾千人comment問價
其實無咩問題既
都係幾個月人工姐
sub仔gmt係真都唔奇
搵得皮幾分期去供大有人在
但地通嗰啲一貨難求 點會通街都真野
我買咗隻iw3777都貴過月薪
所以幾年內甚至十年內都唔會有第二隻了
戴表呢家野都係自己開心
要買假野充大頭鬼我寧願唔戴
睇貨家底 有家底打風流工嘅拎全年人工買錶都好閒
窮撚如我拎幾個月人工已經係喪心病狂
人要惡過錶
戴出黎個個覺得你係戴假野 / 用屋企錢咁就冇引啦
搵皮幾兩皮帶GMT根本係常態(HK文化)
地通成街MK地產保險佬都帶
香港地真係通街都撈 帶親撈都俾人係到估價
YM算偏門不過我而家都少帶 帶返隻MAYU算
下次戴住大飛嚟撞吓你
咁地產保險果D 一單job個佣又真係可以買到嘅

所以好多sales戴, 唔係靠抽佣嘅邊有咁多普通打工仔捨得一口氣扔十萬出嚟買隻錶
現實係地產又好保險又好
都係得最top嗰一成人左右先高收入
其他人咪又係底薪 所以先咁多人戴假錶

倫敦金呃得勁嗰啲都一樣高收入
其他咪又係乞食咁
近年少咗見人戴iwc其實
pam仔仍然唔少
但撈同ap明顯多咗

不論真假 反正唔識分
因此我有隻66都好少戴
Pam真係mk化得好緊要
好多女sales / 男a準戴
好多做果幾行明明搵唔多 但又要做樣 充大頭 扮撈得好
pam仔根本係潮流品牌扮高檔貨賣
做錶嘅品牌近乎冇自己獨特技術 佢都算係代表
款式係幾特別嘅
我只會當佢係fashion watch
真係勁誇張
點解要戴假,都唔知咩心態
冇錢咪戴返 Apple Watch 囉
pam好撚公廁喎
我覺得錶冠果舊野好撚柒
Apple Watch Series Three 38mm
繼續見到百一磅 TB 戴 PAM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞