[親生仔]Google Pixel 討論區 (15)

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
Google 乜都投資一餐
你可以試下,不過我諗住同dou4la啲CS傾下先
pixel 3 係咪唔會有香港行貨
冇追post
如果真係唔得睇下夾份搵個速遞sd 去bns 點睇
佢有句
英國/美國/日本/韓國倉庫不提供轉寄服務,如是禁運物件,買家需自行安排速遞員14日內上門到倉庫收回貨件,否則會視為棄件處理
英文應該可以話英國係正宗,雖然英國自己都有受其他歐洲語言影響而改變,美國人都可以捉住某一兩特徵話自己保留傳統英文,但始終英國人keep住用,有改變多數都係自然演化。

港式廣東話應該唔會係正宗,始終英文影響得深。但香港每分每秒都係廣東話環境,我哋會有自己嘅新字,有自己嘅特性,有外文借字,亦會有原創。個語言keep住有活力,唔洗齋靠外語都適應到新嘢。所以香港未必係講正宗廣東話,但語言有進化+輸出,絕對係廣東話文化嘅核心。
因為平,外國人唔願接受唔同國家有唔同廣東話嘅分別
好簡單,我哋講落雨,佢哋講落水

怪唔怪?
Pk 仲等我買咗case.今舖蝕
你搵得速遞就咪鬼再send去BNS啦,直接internation ship香港好過
international shipment其實唔係想像中咁貴架咋,只係Google唔提供句個option先焗住轉運
佢肯200蚊內直寄香港既話我一定唔會用集運

聽你咁講係一個機會比你直寄香港呀
你已經收到50蚊
我買咗stand添!
唔知有得派50. 我意思係我買機時買埋
咁我買機時都有買埋case
不過其實唔可以咁計,case要即刻用
佢50蚊起碼要幾個星期先入比你

用黎買stand囉, 計落都係29USD,圍起仲平過加拿大「送」
始終三星做開細size 產量質素最穩定
BNS 10號落order

機ship左 case同stand未ship,部機原本話22-24ship
唔好博啦 唔知會唔會xray
比佢周到就乜都冇
唸唔起有xray
要上門收返件有無好介紹
打定輸數無咁好死比我cancel 或者轉寄
你同火星一樣填dou4la?rip
上面有人post咗 話可以14日自己安排速遞去dou4la warehouse收翻
你同佢睇下點先囉 夾錢叫速遞收機 送去bns warehouse
華為 apple 同期出用7nm
相機如果都輸埋
個個咪我黎
呢個應該係最後方案
唔知會貴幾多
最樂觀係出咗tracking number而未ship之前搵到google搞
但唔知除左bns仲有邊間可以運手機
如果唔講 真係以為呢度個個收咗bns錢
我想問唔用集運 用其他速遞公司得唔得
想買部細機
但係第一次係us google store買
好驚出錯
冇留意名
你地都幾捨得洗錢
想問下unlocked同Project Fi有咩分別?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞