[親生仔]Google Pixel 討論區 (15)

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
LCD 個隻印係另一樣野黎, 就算SONY都一樣有
唔該請問買日版係唔係可以用八達通sim卡?
唔係即係有殘影咩?
舊時啲機都無架喎
唔同技術掛, 我冇再深究落去

但LG 機LCD殘影既機, 用LG Panel / sony panel 都有
我都係十號BNS, 但白色大機仲未寄.

另外 我部細黑 分開單BNS, 畀人cancel咗兩次order.

一轉用第二間集運 再落order, , 兩個鐘頭後 張單已經冇得cancel
講咩都無用, 已經無得cancel
OLED 本身用得耐就有印架啦, 無得避免架喎
我就細白64,當晚就買,同個frd都係今晚就寄出

另一個frd細黑64,都係當晚買,就未寄!
由上年第二代講話會有印,講咗成年第三代都仲講緊有印
OLED特性黎架喎
咁其實依家係咪普遍都用緊oled?
岩岩睇返G5係用IPS, 佢個問題真係好嚴重, 希望OLED會好啲啦
你係應該拎返同樣係OLED既手機去比較先岩

LG IPS 起印呢個問題同OLED 無關既.....
我用咗成年都未見有印
完全唔識分
印就一定有, 明唔明顯就係另一回事

你去查返OLED起印既原因就明, 除非你部機長擺係度唔用啦
係咪用張白色相就check到有無印?
用灰色會更加明顯

PIXEL機一般黎講條nav bar同埋status bar最易起印, 我pixel 1 & 2 都有印, 但平時用就唔覺既
我估佢應該講緊
佢填咗用dou4la 然後先發現dou4la 唔運手機
Google store嗰度已經冇咗cancell order制
如果dou4la唔幫佢reject彈件3次/寄去翻bns就。玩完鳥
一陣試下先!
你用咩集運?想知除左bns仲有邊間比運手機
rip火星達人
咁就GG 了
要問問點搞
唔可以肯定100%用到,因為八達通有個supported devices list
但係內置得FeliCa就多數都得

btw 我有兩部唔係LIST既HTC都用到,都係內置左FeliCa
岩岩sd 左 request form 問問可唔可以轉address 或者cancel
點check到電話係唔係有felica?

用緊Moto z2 play
最簡單係睇specs, 其次就係插張octopus sim試下
我兩部HTC個specs係香港都係冇寫有FeliCa, 但係日本有

用到日本Play Store既或者可以試下down唔down到佢地D FeliCa app
冇FeliCa既機好似會出裝置不相容唔比你down

我都係呢排買Pixel先知八達通sim原來係靠部機既FeliCa而唔係張SIM卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞