[親生仔]Google Pixel 討論區 (15)

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
不過要轉繁體中文(台灣)先用到
搞到google now 有部份變左做台灣新聞
同埋留意到設定入面多左粵語簡
揀完將佢排喺最頂暫時好似冇用咁
會跟第二個主要語言黎用
本來用緊英文ui,英文assistant
頭先轉一轉繁體香港 同 繁體台灣 試下
個Google app啲新聞變曬Yahoo, ringhk
本來我用英文ui佢會比9to5google, Android Central嗰啲新聞我睇

睇嚟佢出廣東話assistant 我都會繼續用英文 因為新聞睇開英文 特別係tech news 中文tech news on99
search野都係優先用英文search咗先

between,點解我轉咗繁體台灣都話我唔support
而家應該未係正式出
正式出應該可以同時有兩個assistance語言
到時應該可以英文介面 但用廣東話search
不過而家繁體中文(香港)都係冇得用assistance
希望到時正式出會有 因為想睇到香港嘅新聞多啲
同埋留意到設定入面有得揀粵語
雖然而家簡完冇變過嘢咁
好似跟番第二主要語言黎用
係咪無方法又用GA,又睇返香港新聞?
原來個$50 promotion完左
應該未有
等google support啦
留意到setting入面多咗粵語
不過揀咗係冇用嘅
邊度嘅settings
應該得 因為日文assistant都可以用英文ui
係pre order嘅先有咋嘛
英文ui 可以用日文assistant
但點解中文ui冇得用英文assistant
有冇已經係delivered?
我果部卡左係隔離個州成日
送到
啱啱搵到 喺google now個setting到
搜尋區域轉香港就有香港新聞
BNS 入庫
me too
我等埋個 stand
同一時間到但未入庫
唔知今日出唔出到庫
出庫之後等幾耐度?
佢個網咁寫

在截單時間前已顯示為「入庫」之貨件將會安排出庫送到香港,以供轉運或集運。
我知
由us 到 HK 一般幾耐度?
我stand到咗,部機未到!
出庫後 4-6 天(美國及英國)/ 2-4 天(日本)/ 1-2 天(韓國),貨件便會到達香港倉庫
trace 我兩樣都簽收左但 stand 未入庫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞