[親生仔]Google Pixel 討論區 (15)

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
只要有心 乜都得

利伸 因為有飛兄 換左電 換埋芒 換埋usbc 總計400人仔左右only (換完又跌爛個角)

由唔熟華強北到識點行

2 年 pixel xl user
永遠唔明追高ram 個原因

華為自己個濕鳩u

三星自家ui 拖累嘅產物
見到樓上講 lg mon 出事 pixel 3 用lg mon? 咁仲係唔係amoled
LG好似係用POLED,我都好驚出事
4GB RAM 有咩問題
我部 4GB RAM 5X 仲用得正正常常,雖然我係唔玩電話 game

利申 部 notebook 用緊 24GB RAM
因為我記得上個post有bro 話上代用 amoled 我p1 xl 又記得唔係

講真 我真心唔鍾意amoled
因為話咁嘅價錢就要有6gb ram 喎
點解?
色準fake like shit

and

is becoz of the shitty ***
我唔覺得4GB RAM 係問題

但呢個價錢買4GB RAM 呢....
有得較
咁根本兩部機都係 mark 高晒嚟賣,分別係 mark 高幾多啫
google 以為自己個牌子好值錢咁

不過我就擺到明部 5X 唔壞都唔會換
AMOLED: Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 3XL

POLED: Pixel 2XL, Pixel 3
屌佢老母
驚閪咩
仆街,個display touchwood出問題既話ship返比佢都好鬼貴

DHL ship US最平好似要6舊水
Pixel 3 XL OLED
ifixit話係amoled喎
好似話得35美金refund
35蚊係退貨restocking fee
但係部機真係有問題要退我諗佢唔會收掛
退貨再買而唔係寄返去換機?
我睇之前有台仔分享過退2XL係申請完退貨之後Google會比條link佢重新order, 然後佢再自行寄返部機比Google, 但係個問題係退比Google果程係冇得直接國際寄,要由美國寄domestic比佢

屌佢老味已經唔肯係香港賣,連退比佢都麻煩過人,仲要係就算佢比直接寄我都要比幾舊水出黎
即係硬食郵費
其實要整既話硬食運貴我都算,問題係佢唔比直寄

回程就話有BNS,去程都唔知點寄

btw 我今日係個support feedback順便屌鳩左佢唔黎香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞