[親生仔]Google Pixel 討論區 (15)

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
google 今年貴到cls
i5 要999
仲未包 keyboard

pixelbook i5 都係 999
Bns 被Google取消了。還有咩轉運可以用呢?謝謝!
因為我唔味必買keyboard
其實大家用水貨電話有冇咩心路歷程可以分享下,我自己未用過水貨,總係有啲擔心咁
壞咗收皮
唔通又要下年搏pixel 4有行貨
睇下有冇人破解個app啦
而家好似話root機張你部pixel 2扮係pixel3已經用到9成功能
就係咁
唔怕嘅上華強整囉
Google Assistant國語中文版,把聲仲係Google Translate咁 ,仲有好大進步空間,廣東話要等幾耐
https://www.youtube.com/watch?v=t4GDwtqbbhg
https://www.youtube.com/watch?v=1byVUmDJyZw
https://www.youtube.com/watch?v=zY1QHaW5Vmo
唔通真係要轉會
[cen
小弟用 Ezy go
14號落訂 pixel 3同case,剛剛 google已經送貨了
想訂既巴打參考一下
上面咪有囉
仲開心用緊P1XL 因為好少打機 舊電都仲未算老化得好嚴重 夠正常出街用
我知呀 但我廢時root 所以等破解可以pixel 2用到嘅app
水貨機都可以有volte ga
唔一定有,要電訊商配合
以前買過部台灣版HTC 10, 明明香港都有同型號既機賣而且收到volte
但係我果部水貨從來都收唔到,連設定入面既volte都唔見有
幾個鐘前用ezygo再訂已經無得cancel
(求救 )

今日下午一點收到shipped email, 喺fedex個網見到已經係google收咗件, 送緊去bns 個倉

但係半個鐘之後google又send 多個email 嚟, 話Your Google Store order is on hold, 原來信用卡過唔到數

打去信用卡銀行問, 話google係我落order個日google已經hold起咗pixel 3既錢 (USD899, around HKD7,000), 但一路都未扣數, 今日下午一點 google 嘗試再係我信用卡扣另一筆USD899, 但我信用卡限額只得HKD10,000 (google hold起咗HKD7,000, 啫係得返HKD3,000可以扣), 所以因為信用額不足而過唔到數

我問佢點解唔扣之前hold 起咗個USD899, 佢話係google間銀行扣, 佢地都唔知, 亦都唔可以主動unhold返google個USD899

下午六點到打咗去google 問, 但個等咗半個鐘都無人聽電話

可以點做? 有無人試過類似情況?

利申 pixel 3 128gb, 用bns, 10號落order, payment info 無錯

上面咪有人講google取消左bns集運
即係ship緊?
嘩屌你咁講我都睇一睇,真係
唔同情況

上面係10號之後既日子order, 寄bns地址, 貨都未出就俾人cancel order,

但我而家係google 出咗貨, 有埋shipment tracking number, 先send email話過唔到數
未轉status,不過edit order嗰到已經無咗個cancel 掣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞