[細底係原罪] M43呢邊報到 (8)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
係呀,見佢個優惠係送多粒原裝電同埋同$500 coupon,打算遲啲買鏡用,始終我唔太信得過豐澤/百老匯果啲大鋪...
蕉距?
om store 同price hk 個價差好遠
om store 買em10 mk3分分鐘出街買到em5 mk2
我用左3年em10 mk1 自覺最欠係反mon
一樣用緊em10 mki
想upgrade邊部好,em5又未必出mk3
等下出年 100 週年出乜野,一係上pen F, 都過mk3
男仔用omd好似好揸手啲
如果真係壞機會唔會諗5mk2?
長楂E-M10 Mark2等百周年
冇驚喜就繼續等17 1.2跌價
Em10 mk1 報到
em5mk2連12-40pro
係price hk睇7k左右
堅定流?
上年買em5ii都係五千幾
我諗差唔多
有無巴打係用手動舊鏡架?例如50mm 1.4(成日上網見到) 有無抵玩推薦

雖然唔知係因為咪睇慣咗,但覺得om啲色水好正
G85+viltrox cheap雞轉接+ nikon 50 1.4 ais

今年先玩相機,玩m43
而家真係等睇出年o記有咩計劃先再買鏡

我去個時係陰天

唔洗TUNE,藍得好睇,O家算係前排玩家
雖然有兩三碌手動鏡,不過近排冇點用
eM5m2,
影靜態又拍得住ff
有超解像
邊到嚟?幾正
啲貓好得意
想問巴打係咪買個轉接就可以用om 50mm 1.4架啦 定要買返舊鏡相對轉接環?
傳說中嘅OM藍?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞