[細底係原罪] M43呢邊報到 (8)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
我宣布吹奏P記上FF唔要M43的人都係
唔睇P公司PO文的
邊到?
係靠個CMOS震震震咁影出嚟, 好似影8張相合埋一齊,咁我就有張八千萬像素既相啦
六本木hill個天台影
有後製到呀,係咪好正呢
有得咁玩? 求教學
試鏡 三陽7.5 mm (15mm) F8 ,6s iso 200
呢種日系色好鐘意,可以講下點後製嗎?
原來em10 系列無,最少都em5mkii

所以要升都只會諗em5定em1
43同ff比sensor 邊有得比
Noise 唔係淨係機,都關鏡事
其實大部份人都係聞完相,跟住都係whatapps, FB IG,結果都係縮返細圖
好想佢出em5 iii
一係出部weather resistant 嘅Pen F ii
但佢下一部我諗係天價嘅em1 iii
係呀 就算我up上嚟都係會縮咗啲啲
我喺電腦入落電話睇都冇咩問題
真係入lr同ps先睇到有咩分別
其實我覺得em5 ii 都唔錯了 再平啲更好

P記發展埋另一條路線
唔知o記點應對了

唔似會出咁樣既pen f
Em5 em1 已經行緊
食你兩條水,唔俾部完美既你
但我em-10 ii升 e-m5 ii又好似無咩升過咁,e-m1 mk2得覺得重左,pen F正呀,但無左個3防
淨係weather proof 同高解mode我認為夠晒理由升級
我等緊㗎
換咗em5 ii 之後部em10可以做後備
你主要用緊邊部?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞