[細底係原罪] M43呢邊報到 (8)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
sensor 大影相靚啲
https://www.dcfever.com/news/readnews.php?id=23618
50mm F1.1
千零蚊玩得過咁wo
https://www.43rumors.com/ft5-the-new-olympus-e-m1x-is-a-canon-1dx-level-camera/

OM 係咪short q 左....
出部直到一體既機

直頭出機出到走火入魔
m43 出返部em5 size 但塞返em1ii 個Sensor 同 ibis 落去就夠做啦。。。。而家自掘墳墓
屌啦 OM係咪on9
我要細部 靚仔 三防 新sensor or cpu
唔係要馬撚咁大部嘅新機
直柄可以另外加都算 整部一體jm9
傳言會成9xxg重
其實外國好多記者都用omd系列,貪佢功能好夠輕便鏡又齊

依家越出越大、越出越貴,有無諗過妹仔大過主人頭?!仲要連埋直倒?!

一係你就分得清晰啲,EM係主打專業,Pen係主打消遣
EM10 同 Pen-F嘅出現,令到原本嘅定位失晒焦

好心得返你一家m43就做得好好睇睇啦

利申:曾經係m43 fans,依家已經轉會富士,因為無論價錢、size、輕便 m43都無晒優勢
好奇一問 轉會到富士無ibis慣唔慣?
好想知係唔係班專業用家俾FEEDBACK水鳩O記
專業用家:「一體化直度只是我想有而已,下面的龍友是不會懂的」
#設計對白
呢個係其中未考慮轉過去既原因,俾啲機防震養到手殘
佢做到我即買呀

但係
有種感覺係OM 知道黎緊會俾FF 無反打到反艇
於是盡地一煲出部終極勁機,睇下巿場受唔受
得就得,唔得就放棄m43....
x2. .. em5m2 影靜態相真係好撚靚
賣佢個ibis 俾nikon 得唔得
Om真係好撚on9 無眼睇
買得起或者玩pro嘅人點解要揀m43 如果做到細size但同一效果就話啫 ?
佢如果真係出em5 iii嘅時候應該俾富士打殘

我係由EM5 mark 2轉去X100F,果時係諗緊轉會定Pen-F

夜晚嘅時候fuji可以較高啲iso 用,而且部機光圈有F2,完全夠用

仲有個Wifi app om都做得好差,我用fuji 第一下就set好,om我set到啲friend 都問我攪掂未
咁佢仲有咩相機出?
雖然醫療鏡夠開飯既...
但我真係幾鐘意pen f,用緊em 10ii, 等佢再平啲想up
何止夠開飯,醫療儀器賺到笑添啦
佢佔左全球七成內窺鏡巿場....

我想佢出 PEN-F mark II
我估要做大舊電呱
ol share都已經簡單到冇朋友
究竟你係set乜搞得耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞