[PC/PS4/Switch]Fifa 19 Career 討論區 2

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
屎篤城第二季贏到英超

第三季free咗messi返嚟 但佢太慢,成績仲差咗
屌條氣係咩事
已經無set不斷壓
初初set停球不穩後壓
而家set退後都係去到80分鐘成條氣無左
進攻玩控球又留唔到d氣

btw ea個免簽真係好撚on9
姐係你話個球員老就話個球隊唔續佢姐
後生2x歲仲當打點會比你免費簽到
初初都覺得好正
玩玩下覺得無挑戰性就開左個新save黎玩

玩拿坡里
感覺幾好 第一季轉會得4千萬
冬窗賣撚曬hamsik callejon 同mertens有2億
但拿坡里板凳真係好撚廢
買番verratti同werner番黎已經無左一大筆錢
仲要季尾傷左兩件最後聯賽第10
不過而家開第二季打左5場暫時4勝1和
右閘calabria好撚勁
買埋下體會個correa番黎
3千萬幾抵玩 第一場已經入兩粒 利申傳奇級

同埋我覺得ea可以加入感情分
姐係去到85以上你就唔可以賣/買果個球員
要你雪佢一陣等個評分低過85先俾賣
感情分會隨著個年齡降低
eg美斯感情分有95 可能大一歲就-5-10分咁
到佢33/34歲果陣先俾你簽佢
仲有可以打感情牌 個球員會inbox求你又肯降薪果d
相反如果感情值低過50既話
個球員會自降rating 積極性果d會降低
之後感情值再降到落40以下就其他隊可以直接同個球員傾價錢
降到落35就可以唔使理你直接過檔
仲有3年內唔俾你買番佢
暫時諗到如果加呢個落去應該仲好玩
感情值每個月update 1次
士氣係非常滿意+2分
滿意+1分
一般無變
不滿意- 2-3分
非常不滿意- 3-5分

仲有就係打完一季感情值都會調整一次
個球員係果一季出幾多場都會影響個感情值高低
eg
如果個球員係關鍵球員
出唔過30場或以上就會跌

如果個球員係替補
出超過20場就會升

個球員係果隊效力左3年以上有bonus加乘
eg 佢個狀態係非常滿意 正常係加3分既
咁佢效力左3年之後加乘1.15俾佢變3.45
效力5年就加乘1.2
效力超過8年以上就1.35咁

仲有效力超過5年既球員會無咁易跌感情值
講緊就算佢個狀態係非常不滿意
就算要跌6分咁計
都會有底分保護
5年最多-4分
7年最多-3分
9年最多-2分
如此類推
暫時諗到咁多
如果有bug不坊提出黎討論下
而家trainning有時唔識升rating嘅

eg大巴拿 train完嗰section 89 -> 90
但返出去條par郁咗, 但都仲係89
仲諗到就係球隊成績會影響到球員感情值
贏聯賽:全部加2
贏歐聯/歐霸:全部加1

如果係中下游球隊
你可以係每年開季前set
eg 富咸 開季set今年聯賽要排10名以內
做到既話就全部球員加1-2感情值
做唔到就全部降1-2

呢個目標排名只可以幾多幾多名以內
仲有就係set目標既標準係跟番上年排名而定
eg曼聯 你唔可以set英超17名以內
要跟番上年個排名:第2位去訂
姐係今年一定要第3名或以上咁

eg修咸頓 上年排第8
今年個目標就要排第9或以上咁

當然你可以set高d
可能要排前4咁
你每set高3個排名 如果最後做到既話就會加多1分感情分
eg利雲特
上年你排聯賽16
default個排名係要set17名或以上
咁如果今年你set要排聯賽前5
當你最後真係排到前5
計番感情值你就可以每個球員加4分

相反
eg曼聯
你set做第3名或以上咁計
最後你只可以去到第7既話就會-1分
第8既話都係-1分
第9既話就-2分
如此類推 都係每跌3個目標排名就減1感情值

呢個你自己set既目標係唔會同原先董事會果個掛鉤
每個月都有email俾你睇你果隊感情分既升跌情況
每季完左亦會有
仲有就係新簽既球員感情底分係45
頭半季唔會跌只會升
過左半季先會有升跌情況出現
全力歐聯搞到英超5場不勝
但第二阿仙奴同我鬥失分
依然提前3輪捧英超
但最後歐聯4強都係不敵皇馬
首回合主場贏3:2 次回合0:1 輸作客入球

到底佢點升班
點解我啲23,4歲既球員 明明有好多能力升高左 但係個整體能力會-1既 有冇人知點解
Nike 同ea係咪有仇 連續兩Pack boot冇出update
有無咩攻中好用
kdb eriksen
好貴 買唔起
foden
SMS
平用嘅話Lanzini?
龍虎切
尋晚update完patch1.06中伏
玩Career mode 果陣你隊波既部分球員
會random咁overall rating減1

我update完之後開save用某球員做training完之後overall rating加1(例如train完夏薩特由91變92)
但之後踢果場聯賽變左冇變過(即係變番91)
亦都有部分球員冇train過就自動減1

呢個bug 係Ea forum已經好多人屌緊鬼
如果有玩career mode既巴打千祈唔好update住
除非你唔介意果一分半分overall rating
我都見,排陣果時係正常,到你臨場快速換人就見到減1
都估到係bug,冇理由升完出番去又跌過,廢柴ea
呢D 無關痛癢
唔影響gameplay
Rating升唔到
D球員冇得變強,賣唔高價錢

做唔到黑店喎
Danny williams好撚勁
有射術有身位
高大隻 射得傳得仲要唔慢 幾全能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞