老鼠樂園cm討論區

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
據悉,該個可疑郵包的收信人為Samuel Lau,即是香港迪士尼現任行政總裁劉永基,由於郵包體積頗大(長闊約為30X45公分),加上指定寄給高層,保安人員遂以X-光機即場檢查郵包,卻發現內有電線電池,感到有可疑,其後迪士尼曾召來該樂園飼養的兩頭保安犬,保安犬嗅過郵包後亦有反應,職員於是決定報警。據悉警方爆炸品處理課到場後為安全計決定使用拆彈機械人打開郵包檢查,結果證實郵包內只是一件迪士尼巴斯光年玩具,消息稱郵包內附有一封投訴信(字條),大意是不滿玩具買了後即損壞,故警方相信事件僅屬普通投訴,而非恐嚇,沒有刑事成份

個2隻保安狗
真係拎去再培訓啦

睇蘋果隻狗之前都已經衰過一鑊

我地果邊無人信真係玩具

我地都係
據悉,該個可疑郵包的收信人為Samuel Lau,即是香港迪士尼現任行政總裁劉永基,由於郵包體積頗大(長闊約為30X45公分),加上指定寄給高層,保安人員遂以X-光機即場檢查郵包,卻發現內有電線電池,感到有可疑,其後迪士尼曾召來該樂園飼養的兩頭保安犬,保安犬嗅過郵包後亦有反應,職員於是決定報警。據悉警方爆炸品處理課到場後為安全計決定使用拆彈機械人打開郵包檢查,結果證實郵包內只是一件迪士尼巴斯光年玩具,消息稱郵包內附有一封投訴信(字條),大意是不滿玩具買了後即損壞,故警方相信事件僅屬普通投訴,而非恐嚇,沒有刑事成份

個2隻保安狗
真係拎去再培訓啦

我地果邊無人信真係玩具

我地都係

今日有guest黎問
我睇新聞話你地迪士尼有炸彈wor,真定假嫁?

個2隻保安狗
真係拎去再培訓啦

隻狗得閒就散下步,接下波,好食好住,有幾可要做野

個2隻保安狗
真係拎去再培訓啦

冇見過隻狗

個2隻保安狗
真係拎去再培訓啦

個兩隻狗每次巡park都好興奮周圍衝

個2隻保安狗
真係拎去再培訓啦

個兩隻狗每次巡park都好興奮周圍衝

佢地有時會去行李寄存度聞下啲行李架
其實f land 嘅文化一早去哂其他land
例如tgm 咁 首先呀頭又咩都唔理準備退休feel
之後搞到啲經理全部都開始亂鳩咁來 雙重標準
啲同事全部要埋堆 唔埋堆就玩死你,排斥你
對自己熟人就隻眼開 隻眼閉 唔熟就由disney look 到operation 上都捉鳩你
靠人事上位見得大多 有個做rpt 轉左ft 唔夠一個月就上lead
遲啲再講

癡線,一個月上lead位
留名睇G.I.

咁佢都做過下trainer 嘅

講開trainer,其實佢地教人都亂鳩咁黎。
個個教法唔同 考完出來落位又比啲host 1 串話不嬲唔係咁做 trainer 冇教你咩咁

真係個個做法唔同
d host1又係辣鳩殺
Btw G.I.係咩黎?
lm 睇黑歷史
lm 睇黑歷史

想知咩
今年pt 係咪無人工加
今年pt 係咪無人工加

S同r都無
今年pt 係咪無人工加

Fulltime呢
今年pt 係咪無人工加

Fulltime呢

底薪加左300去到11800
今年pt 係咪無人工加

Fulltime呢

呢個係上年加架喎
今年pt 係咪無人工加

Fulltime呢

呢個係上年加架喎

係咩d同事話上年11500
加300蚊真係要講句多謝施捨
追完post感覺自己好似瀨左野咁
今年pt 係咪無人工加

Fulltime呢

呢個係上年加架喎

係咩d同事話上年11500
加300蚊真係要講句多謝施捨

2014 $11000
2015 $11500
2016 $11800
2017 ?
竟然今年無人工加
換左個咩都計住計住既ceo
加上本身又虧錢
無得加人工真係sad
加上本身又虧錢
無得加人工真係sad

下....已經日日爆ride都可以蝕錢
加上本身又虧錢
無得加人工真係sad

入場費 同 商品飲食業務
後者覺係搵得最多

可能係旺丁唔旺財
加上本身又虧錢
無得加人工真係sad

多入場人數可能有好多都係ma/comp飛
呢d邊賺到錢

冇做返三五七年都唔洗諗住同班人真係熟到

特別係D RPT
似住自己做得耐所以可以點SPT做野
禮貌又差以為自己識炒爆谷可以得天下咁撚樣

咁大反差嘅
但我朋友話d人幾好,係人好多,日日都唔同人,同埋難同d人熟

對d spt好咪都係偽善 咪又係小圈子一堆 最後做完第二張約就quit左 話就話果時暑假唔想咁熱 問心果句係啲同事搞到唔好做 工作環境辛苦都係其次
依家去左做另一個又係日日都唔同人既lob 果度啲人nice好多 做spt都容易同大家打成一片

爆谷都唔曉爆 應該要驗腦
做咁耐 odv老屎忽確係最仆街
odv係擦鞋仔天下

唔識爆爆谷就整棉花糖啦 記得帶髮網

我係前rpt 確實係odv做得新人就預左比人點去做野

冇做返三五七年都唔洗諗住同班人真係熟到

特別係D RPT
似住自己做得耐所以可以點SPT做野
禮貌又差以為自己識炒爆谷可以得天下咁撚樣

咁大反差嘅
但我朋友話d人幾好,係人好多,日日都唔同人,同埋難同d人熟

對d spt好咪都係偽善 咪又係小圈子一堆 最後做完第二張約就quit左 話就話果時暑假唔想咁熱 問心果句係啲同事搞到唔好做 工作環境辛苦都係其次
依家去左做另一個又係日日都唔同人既lob 果度啲人nice好多 做spt都容易同大家打成一片

爆谷都唔曉爆 應該要驗腦
做咁耐 odv老屎忽確係最仆街
odv係擦鞋仔天下

唔識爆爆谷就整棉花糖啦 記得帶髮網

我係前rpt 確實係odv做得新人就預左比人點去做野

係m4,t2 呢啲新人一定係整棉花糖同洗爆谷機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞