老鼠樂園cm討論區

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
其實f land 嘅文化一早去哂其他land
例如tgm 咁 首先呀頭又咩都唔理準備退休feel
之後搞到啲經理全部都開始亂鳩咁來 雙重標準
啲同事全部要埋堆 唔埋堆就玩死你,排斥你
對自己熟人就隻眼開 隻眼閉 唔熟就由disney look 到operation 上都捉鳩你
靠人事上位見得大多 有個做rpt 轉左ft 唔夠一個月就上lead
遲啲再講

癡線,一個月上lead位
留名睇G.I.

咁佢都做過下trainer 嘅

講開trainer,其實佢地教人都亂鳩咁黎。
個個教法唔同 考完出來落位又比啲host 1 串話不嬲唔係咁做 trainer 冇教你咩咁
今日公司咩事
今日公司咩事

懷疑有炸彈
今日公司咩事

懷疑有炸彈

仇家尋仇
今日公司咩事

懷疑有炸彈

仇家尋仇

放飯時間先係team d搞d咁既野
今日冇返工 但聽人講好似幾大件事
封左成個team d加半個main gate
迪士尼收到懷疑炸彈 反恐特勤隊急召到場

消防處下午1時55分消息:郵件疑是爆炸裝置,消防員到場前約500人已自行疏散,其中一人不適送到北大嶼山醫院。
【13:50更新】警方反恐特勤隊到場

香港迪士尼樂園行政大樓郵件中心,員工中午收到一件可疑物品,懷疑是爆炸品,於12時57分報警,並疏散行政大樓全部數百員工,消防接報派出消防車及救護車戒備,警方爆炸品處理課人員亦奉召到場檢查;現時樂園並沒受影響,遊客不須疏散。

據一名員工透露,午飯時間經過一號行政大廈,見到地下的郵件中心封鎖,其後有保安員到樓上寫字樓逐一通知「話有緊急事故,要立即離開」,結果兩幢行政大樓的數百人要疏散,「因為本身午飯時間,大樓內唔多人」目前各自疏散到園區,未能返回工作。

香港迪士尼樂園發言人回應指,今日下午約12時30分,香港迪士尼樂園郵件室發現可疑物品,樂園即時報警,並疏散部分員工。由於事件已交由警方處理,樂園不便評論。
翻兩點半工 因為入唔到 lead叫我地係地鐵站出面一直等到2046
樂園一切正常
【14:34更新】消息指疑炸彈包裹的收件人為迪士尼行政總裁,現時行政總裁為劉永基。經初步檢查,包裹內有電池及電線。
無得換costume 係到等運到
翻兩點半工 因為入唔到 lead叫我地係地鐵站出面一直等到2046

你地個lead on9 ?
main gate入咪得,換唔到衫啫

你地個lead on9 ?
main gate入咪得,換唔到衫啫

正常啦 l
好多時lead 經理個啲 多一事不如少一事
為左唔想比客投訴寫report 可以幾盡
【16:00】迪士尼發言人證實,可疑物品原來是一玩具裝置,並無危險。消息人士則指引發風波的是一件迪士尼巴斯光年玩具
【15:50】可疑郵包內藏電線及電池等

邊個咁大整估
【16:00】迪士尼發言人證實,可疑物品原來是一玩具裝置,並無危險。消息人士則指引發風波的是一件迪士尼巴斯光年玩具

正常報得警應該係堅野喎
但最後係巴斯光年玩具

正常報得警應該係堅野喎
但最後係巴斯光年玩具

可能唔想引起恐慌呢
據悉,該個可疑郵包的收信人為Samuel Lau,即是香港迪士尼現任行政總裁劉永基,由於郵包體積頗大(長闊約為30X45公分),加上指定寄給高層,保安人員遂以X-光機即場檢查郵包,卻發現內有電線電池,感到有可疑,其後迪士尼曾召來該樂園飼養的兩頭保安犬,保安犬嗅過郵包後亦有反應,職員於是決定報警。據悉警方爆炸品處理課到場後為安全計決定使用拆彈機械人打開郵包檢查,結果證實郵包內只是一件迪士尼巴斯光年玩具,消息稱郵包內附有一封投訴信(字條),大意是不滿玩具買了後即損壞,故警方相信事件僅屬普通投訴,而非恐嚇,沒有刑事成份

個2隻保安狗
真係拎去再培訓啦
據悉,該個可疑郵包的收信人為Samuel Lau,即是香港迪士尼現任行政總裁劉永基,由於郵包體積頗大(長闊約為30X45公分),加上指定寄給高層,保安人員遂以X-光機即場檢查郵包,卻發現內有電線電池,感到有可疑,其後迪士尼曾召來該樂園飼養的兩頭保安犬,保安犬嗅過郵包後亦有反應,職員於是決定報警。據悉警方爆炸品處理課到場後為安全計決定使用拆彈機械人打開郵包檢查,結果證實郵包內只是一件迪士尼巴斯光年玩具,消息稱郵包內附有一封投訴信(字條),大意是不滿玩具買了後即損壞,故警方相信事件僅屬普通投訴,而非恐嚇,沒有刑事成份

個2隻保安狗
真係拎去再培訓啦

個2隻保安狗
真係拎去再培訓啦

睇蘋果隻狗之前都已經衰過一鑊

個2隻保安狗
真係拎去再培訓啦

我地果邊無人信真係玩具

個2隻保安狗
真係拎去再培訓啦

我地果邊無人信真係玩具

有景轟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞