LIHKG 箍牙集中討論區12

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
係前面幾隻牙既橡筋淺黃色,門牙中間一點深橙色
但今日先上橡筋,有排先換到
上排打左骨釘但用黎拉橡筋3個月 而家唔用
仲有少少窿即係代表就黎箍完?
請問有冇人試過係梁向榮牙醫度mock牙?
因為我箍牙牙醫唔包mock 牙
佢refer 我去佢度mock左牙先上箍
平?! 但佢開俾我既價仲貴過波叔!佢話我要俾$50000去箍隱形牙箍,唔落骨釘。而波叔就叫我俾$46000包骨釘包剝牙
你而家嗰個牙醫好好? 有啲興趣知佢姓咩?有啲想揾佢箍

仲有兩個月就完 冇諗過咁快
一齊傾下
https://t.me/Wsaaan
唉 咁有排攪
真心戥你地好慘,浪費左好多時間同金錢
好彩依家遇到個好醫生
不過冇諗過都要再箍多年半,以為會快d
咁之前果個技術真係差到仆街
究竟果2年條友做過乜..... 痴L線
過左去就算
人都過左身都無得再追究了
依家箍返靚都未算太遲
其實箍年半就預左,甚至我個陣預2年添
因為成個上排都比佢箍到向外哨出黎,咀都合唔埋
依家已經箍返入去,中線又對齊都只係2個月時間
到底我呢2年係點樣浪費法
其實我唔介意大家分享自己個牙醫手勢同過程
但見到呢d人我就覺得好討厭
仲要連續幾次
點解咁貴既
我尋日聽到姑娘同個女仔講 38000隱適美,
叫佢磨牙,箍9個月
如果箍傳統,28000 唔洗剝,無得磨牙,7-8個月
箍完會整齊但咀突

我當初揀佢,都係因為姑娘態度好,
同埋一開始可以比一千,之後每次最少比一千
同埋我得上排哨 ,唔算大問題

如果嚴重都係搵專科
我傳統好似3萬 我覺得唔算貴
之前搵其他開價仲貴 佢就預我箍一年度
個姑娘態度真係幾好 我問佢野仲多過問個醫生
個醫生每次整完就擰轉身等你走 完全冇諗過要同你解釋同傾下咁
要等隻牙生到一半 扯佢落黎箍 好驚痛 上下加埋成10幾萬
有冇人打過人中骨釘 係咪真係好痛
改唔改善到露牙肉問題
有冇人係哨牙嘴凸,而冇落到骨釘都箍返平個嘴?
多撚謝走飲管撚
成口碎冰同檸檬核
一定要傳統 我隱適差唔多埋尾要轉返傳統
我係箍緊傳統但冇落釘
好擔心唔知會唔會拉返平
果隻原本就係整齊牙應該可以掛...
我怕剛剛用橡根拉番落黎既大牙返原位就真,條鋼線未拉到大牙
佢都話我箍一年,但我預年半啦,佢好難約時間
Btw, 牙郁得好快,唔計個醫生態度,
我暫時滿意既。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞