LIHKG 箍牙集中討論區12

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
請問醫生全名係咩?同埋幾錢?
但你本身都唔夠位,又唔剝牙,咁仲邊有位比啲牙郁
不過我唔係牙醫,你可以consult嗰陣問吓嘅
牙齒擁擠係一定要剝牙嫁,本身你個口已經唔夠位,唔剝牙直接cool緊係唔得啦!
唔剝點變嘅位比黎比你
尋日去咗波叔到做consultation, 佢同我講要剝4隻犬齒,不過由於佢話我4隻智慧齒生得唔太好,如箍牙過程,覺得好痛既話,就要剝埋嗰4隻智慧齒 即有機會共剝8隻牙 同埋佢話叫我最快可11月上未剝牙就上箍,1月先剝牙,我有個疑問,乜未剝牙就上箍有用咩?
有無人同我個case差唔多?
好少剝犬齒喎
個咀有少少突,大笑會露牙肉
露牙肉呢個問題係咪箍牙都救唔到?
手術/骨釘
我都係上咗箍先再剝牙,醫生話係將成排牙拉到某個角度後再剝,然後再成排牙箍去某個角度(唔多記得佢點講,大概係咁)
但我唔係剝犬齒,好少聽人剝犬齒,之前有巴絲喺度講過犬齒有撐起面型嘅作用
下星期可以拆箍喇
但兩隻門牙其中一隻長左少少
醫生話可以打磨下
我驚磨左隻牙會好酸好敏感
有冇人都試過?

利申 康齒堂遊醫生
骨釘係咪好痛
之前有問過下牙醫關於箍牙,但無討論過露牙肉既問題
因為本身想用隱形個種,但如果想改善埋露牙肉係咪就要用傳統
樓上荃灣梁醫生有全名,45000成個course
有無人可以推介一下落骨釘醫生
成個療程budget大概幾多?
你地有無買開邊隻水牙線/牙縫刷... 其實係咪隻隻牌子都差唔多
拆咗發現有少少哨
咁就放心 因為平時見佢好暴力咁
我中環睇開啲姑娘好好啊
下星期就上箍 好驚會咬唔到野食
唔洗驚 上箍真係唔痛 只係會唔慣 過兩日冇野
我就無打
但聽講其實係唔痛
但打個陣有d感覺咁
我用緊適齒美最幼個隻同3m牙縫刷
但唔係清潔牙縫用
而係拎黎清潔箍牙粒粒同牙齒之間既位
仲有刷乾淨d粒粒
教刷牙都送咗成set刷牙套裝嘢黎
我都係拎黎刷粒粒啲食物殘渣
牙線就冇用佢俾嗰啲,好麻煩
買咗水牙線方便好多
我都箍左一年咁上上,啲牙係入左但個嘴型好似冇乜改善到,之前我都有問佢洗唔洗落骨釘佢話唔洗,
想問下巴打佢係咪會用動物橡筋幫你拉入上排?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞