LIHKG 箍牙集中討論區12

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
聽講好多牙齒擠逼唔剝牙箍
好多出嚟效果都覺得自己變成齊哨 然後又剝牙箍第二次
台灣好興做牙肉矯正
係用燒嘅方式幫你重塑個形狀
不過呢個算醫美
香港好少醫生會建議做(香港都係注重務實、功能多)
係喎 你之前果間追唔追討到賠償呀?
依家新果間仲要箍多幾耐?
嘩 哩個醫生都幾唔老實
建議你 consult多個牙醫
因為真係個個做法都唔同
買個安心都好
好彩睇到你地的經歷 本身仲諗緊旺中鄧X耀定九龍灣潘X麟邊個比較好

而家都係決定去九龍灣潘X麟到箍牙

BTW 有無巴絲打箍過潘X麟 覺得佢點?
要等遺產判比邊個先可以用法律途徑追
依家進度良好keep住每個月覆診
醫生話預年半就拆得
勁後悔依家先搵到呢位有心又技術好既牙醫
覺得自己之前白白浪費左2年
我book consult個陣個姑娘有同我講要收200
不過真係大問題唔好搵佢
佢唯一好處應該係平 個價包晒剝牙骨釘
有冇巴絲打係倒及牙箍緊而且手勢又幾好可以介紹黎 搵牙醫搵到心累
咁包骨釘真心抵
但佢無叫我用骨釘,即係我唔嚴重?

我睇到你話覆診只係換上排個鐵線,
咁下排個鐵線插出黎佢都無理?

我去左旅行遲左一星期,今日晏少少去覆診
我左邊上下個鐵線都突出黎
個牙臘又乾哂,痴唔到
我睇過幾個牙醫 佢又係話我應該唔洗打骨釘

但其他牙醫都話我唔打骨釘收唔到門牙

我覺得佢雖然話包骨釘剝牙價錢好平

但其實我感覺佢好似係想慳番畢錢

一生人箍一次牙 我都係諗住去第二間箍比較穩陣
咦我唔知原來鐵線會突岀黎
下排好似上左一個月鐵線度 都仲未係好吉
我上次去有問佢下面洗唔洗換 佢就話唔洗
骨釘佢都冇話我要落呀 你想應該可以問下佢
我覆完診啦,上下都換左鐵線,佢話我下排箍得快

換鐵線勁痛
佢勁大力㩒條鐵線落去
勁暴力囉
我上次都係幾大力 禁到我個嘴側邊都紅埋
郁得快咪好 我都想快d填番個窿
我得上排有剝牙

頂,佢上排幾隻牙加左橡筋無同我講
我岩岩吞星洲炒米,食完先見到黃色一條條野
中間橙色一點 刷唔走

本身 request 左22號諗住去覆診
點知佢好多日子都唔得
更表又無出到咁後
㩒落去個陣以為自己隻牙會甩
橡筋最忌就係咖哩類既野
係專科個list簡個近屋企嘅仲好啦
佢覺得你可以唔做手術箍就會去馬
我知
我無諗過佢咁快幫我用橡筋鏈 ,仲要無同我講
我諗住未用橡筋 ,咩都可以吞,點知
thx巴打
應該9成都係分期
多數一開波要比一半/ 萬幾蚊 之後每次覆診再比D
我果個一開始要比3萬
之後每次比1千
如果完左都未夠
就最後一次過比晒D尾數
好多人問傳統定隱適美好
首先問下你係咪靠樣搵食
唔係既就傳統陶瓷牙箍
隱適美係箍果時睇唔到
不過隱適美好煩 下下食野要除
同埋一定無傳統箍得咁好 又要耐D又貴D
你忍2年 幸福一世 自己諗
同埋陶瓷 好過全鐵 我都係箍陶瓷
都唔係話十分樣衰
你得一點已經算好
我識人變左螢光黃
我都係嘴突同2隻門口哨出黎
你有冇落牙釘?
之後將箍返入D門口
再將上排牙肉拉入同拉上D
就改善到嘴突
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞