LIHKG 箍牙集中討論區12

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
我一換新鐵線已經黎料
我已經第4次見到你
係咁真係咁有需要做人介紹人咁等錢洗?
有需要就自然有人問
唔洗次次都係回同一句野喎
唔同醫生唔同做法
我個個就收5000首期
每月覆診比1000咁樣
Full pay真係唔太建議
5000首期咁少
介唔介意講下係邊區
你嗰個係波叔?
今日去咗mk consult 鄧牙醫, 本來我係諗住箍隱適美,但佢推介我箍陶瓷牙箍,話會快啲箍完。按我個case, 箍隱形就3年, 陶瓷牙箍就2年,而且陶瓷牙箍只需用$34000就得,但隱形要$50000,但我好驚陶瓷牙箍啲鐵線成日刮到我出飛滋,因為我係嗰啲一有飛滋就要勁耐先好返既人 有無人有用陶瓷牙箍?係咪真係比隱形牙箍㫐起飛滋?同埋係咪會令人口齒不清、咬字唔清楚? 但聽人講陶瓷鐵線牙箍會箍得好啲
不如你再consult多個牙醫啦!我下排兩隻智慧齒又係好似你咁生法,我問佢要唔要剝,佢都話唔使住,話有啲人永世都唔會生出嚟,所以未必要剝。如果真係會生,就等佢生出嚟,離開少少啲神經線先剝會好啲
我睇集團診所 康雅牙科
佢好多地方都有診所
但我位牙醫就只睇大圍同九龍塘
九龍灣先岩打錯左
嘩!好彩睇完巴打你既留言啫!我今日都去咗旺中19/F consultation, 佢箍隱形仲貴過波叔,但我見佢狂suggest我箍陶瓷,所以有少少心動,但睇完你個留言,我打消呢個念頭 但有啲唔服既係我明明上去之前問過佢箍牙consultation 要唔要錢,佢話唔使,但今日收我$200 x-ray費 DKLM
唔係呀
請問你係咪箍隱形?大概幾錢?
我係本身箍緊之後中途轉牙醫
所以只可以繼續用傳統箍
但加左錢轉透明粒粒,都係唔顯眼
3萬頭度啦包xray 印模
洗牙另付
我係tst診所照xray見到好多人都係箍隱適美
打去問下詳情都可以
中途轉?好大風險喎!係因為之前嗰牙醫有問題,介唔介意講下你之前第一個牙醫係邊個?
想問下大笑果陣露一半牙肉
上顎比下顎突出好多
合嘴果陣 上排牙可以cover下排牙
上排牙齒嘅size係下排嘅兩倍
左右面不對稱 即右邊臉型方啲 左邊尖啲 (因為排牙咪U型嘅 但右邊嘅隋圓型闊啲)

如果要改善上面問題 箍牙救唔救到
之前個牙醫過左身所以先轉
有機會開刀
詳細請自行consult拎專業意見
同你差唔多情況
我都係
換橡筋都無咩嘢
一換鐵線就合埋口唔陏都痛
就算去返正常位都係會陏嫁喎
牙齒會有記憶
你唔箍住比力佢佢會自己走返去原位
係咪唔夠瞓熱氣
我唔夠瞓會刮
你上牙管搵份箍牙專科名單打電話去問下人哋肯唔肯幫你囉整囉
直到你習慣
無嫁都係要習慣
清下熱同培養良好生活作息會好d嘅
你打電話去問牙醫有冇蠟比你啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞