LIHKG 箍牙集中討論區12

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
有無巴打cool 隱形嗰隻

有無邊間可以介紹?

本身唔哨 不過笑嗰陣會露牙齦 成日影相唔敢大笑
邊間
啱啱拆左箍
發現箍左兩年幾最驚最痛唔係mok牙、較緊橡筋,最痛係洗牙
佢搵水柱射落啲牙肉到真係痛到喊
同埋最驚係磨返滑啲牙,佢用好似啲電鑽咁嘅聲去磨牙真係成身起晒雞皮打晒冷震
好驚唔小心郁兩郁成個口會血流成河
不過搞掂見到成排牙齊晒滑晒真係好開心
以後可以好似呢個表情 咁大笑

希望黎緊箍緊/考慮箍牙嘅巴絲繼續努力,唔好放棄
捱埋佢就一條好漢

利申:箍左兩年零兩個月 傳統鐵線箍
下星期箍 想問下箍傳統𠴱隻 之後自己點刷牙
同埋 我本身箍完第二啲要翻工
會唔會痛到翻唔到 唔知應唔應該請定第二假
同你一樣 三年 最後要拉返埋d大牙 但唔係好郁
姑娘會教
再唔係youtube都好多片睇
我尋日上完箍
而家只係咬實d牙先痛
講野完全冇問題
食野食淋d就得
最煩係d菜會痴d粒粒度
想買水牙線
我決定完左佢啦 準備整retainer 佢話第一年除左食打刷再就要戴
仲唸住自由添
食野刷牙
大牙咬合未夠perfect fit
本身牙醫話要箍2年至2年半
但我只係箍咗1年零4個月
佢就話下次覆診可以拆箍 戴牙套了
會唔會快得濟?
有冇巴絲有類似情況?
照常咁刷 用牙線 有黑三角就用埋牙縫刷
我自己就有用牙縫刷續個粒粒刷乾淨同用埋漱口水
頭幾日都會痛 好唔舒服 淨係食到軟身嘅嘢
但未去到痛到返唔到工最嚴重
有冇哨牙成功 cool完既例子
想cool好耐。但一直冇決心
有冇專業既牙醫介紹
t.me/Asksomequestiononly
箍緊透明粒 啲橡筋變左色
佢今次幫我落左橡筋係門牙 可唔可以打返去叫佢幫我換架
有排先複診 而家勁核突
你係咪唔小心食左咖哩
其實牙縫刷都夠用架啦
用漱口水就更加好
係 食嗰陣完全唔為意 一刷牙嗰下就知出事
有啲後悔唔箍鋼粒
我食咖哩都整到小小色 同埋個線啲圈圈都有
但食墨汁嗰啲又冇染
可以做康齒堂介紹人
https://t.me/gd01928tt
其實換左橡筋就無問題
唯有捱多排
我箍緊鋼粒唔食咖喱同葡汁 有次食左葡汁變左螢光黃
其實我想知係咪韭菜同蔥都會變色
箍左先幾個月 好多野都冇為意食咗 但好快就變色
佢啲booking 好full
傳統3萬6全包 不過我系舊年cool 唔知佢今年有冇加價
去開天耀定天澤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞