LIHKG 箍牙集中討論區12

1001 回覆
13 Like 5 Dislike
留tg
多數都係,人地唔會白白幫你照,但我個到做3d scan可以唔洗錢 你慢慢返去考慮
前兩日箍完 宜家覺得個口好腫咁 唔知係咪正常 同埋都真係幾辛苦下
起碼要一星期先會習慣
我都係深咬 但都冇需要做手術窩
巴打你箍咗幾耐
你箍邊間
因為我本身排牙好齊,冇哨牙,但係勁露牙肉
所以dr wong話我要箍+做手術會適合d
咁快

我帶左 invisalign 年半 今日加左橡筋 好難帶
想問箍隱適美既巴絲
有無人磨牙後出現敏感, 咬野無力既問題?
定還是係揀剥牙好D?
有無箍傳統既巴絲試過係咁甩同一粒 粒粒
我上排最入果粒補完無耐又甩
會唔會影響個進度
Consult 完
個case比較複雜 隱適美要成7萬3 今日決定加其他優惠可以減1萬
都要成6萬3
含淚走咗
拆左箍之後轉用左crest隻3D white我覺得有白到
一開始箍果陣無上網搜集資料就求奇搵左個醫生去搵
箍左十個月先發現原來咀突會係牙骨突引致
咁我依家箍開果個醫生就唔會落牙釘
我係咪應該箍完之後再搵個整牙釘既專科再箍?
...
上網睇左陣 小弟個case應該係牙骨突出 應該要打骨釘 想問有冇巴打打過知大約咩價位?
陳立x真係仆街嚟
岩岩上箍時都瘋狂甩同一個位既粒粒(下排右邊最入)
仲諗住係個醫生手勢唔好想屌尻佢 睇PTT先發現可能係深咬太嚴重OR果個位牙唔齊搞到上下顎合埋會咬到所致
上上次醫生幫我墊左大牙頂左一排 但填充物(突然醒唔起叫咩)磨耗左又甩多次
可能啲牙郁緊返左正途 依家突然就冇事了

巴打唔好太擔心
有冇巴絲打可以介紹牙醫比我
早排做左Consultation 倒左模同照x光,到頭來話cool唔到 但只係倒及牙同埋上門牙有個窿
點解會箍唔到嘅 有冇建議你做手術?
PK我都用緊佢WOR, 點搞呀
可唔可以要求退款轉醫生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞