【有冇人想知特工的故事?】《虔誠者》(12)

964 回覆
429 Like 5 Dislike
壽司落毒
劇情已記下

[/quote]
報驚
再見啦巴打
壽司落毒
劇情已記下

報驚
再見啦巴打

佢講緊格離故咋喎 做乜鳩
其實十少年期間九龍成寨係點

其實我都想知 仲有古家傲家 係點呢 仲有張靈風個陣成日出黎幫狼王 嘉靖 匡喬 喬恩個d 有冇變到屍

平行世界嚟

嘉靖嗰班好似去左希臘
傲家應該會收到v14通知
利申 鳩up

十少年入面個實驗範圍只限香港
嘉靖嗰班應該身處希臘
就算佢係香港
最後都會因為子松既犧牲令到一切變回原狀
應該唔係平行世界
只係時間線問題
背叛者比十少年早咁解
中間插左個我兄弟係女人啊,糖果少女個d

其實墨巴有解釋過

嘉靖嗰班好似去左希臘
傲家應該會收到v14通知
利申 鳩up

嘉靖嗰班應該身處希臘
就算佢係香港
應該唔係平行世界
只係時間線問題
背叛者比十少年早咁解

其實墨巴有解釋過

想問詳情係點?

嘉靖嗰班應該身處希臘
就算佢係香港
應該唔係平行世界
只係時間線問題
背叛者比十少年早咁解

其實墨巴有解釋過

想問詳情係點?

遲點解釋 因為我想到一個新的解釋方法
就算我沒有做過手卷,也知道它的做法,皆因十分之簡單。首先,將所有材料清洗好,再之後把紫菜、飯、刺身包裡好……完成。

當然,做法較繁複如灸燒左口魚手卷,要先把左口魚切成一片,再用火槍輕噴數秒鐘才可。如果再配搭上筋子可謂最完美的組合,左口魚的油脂之汁會因為火槍所燒,而滲入米飯之中,再進食期間如能搭上筋子便能把其極致的味道發揮。

「好味…」、「唔~~~」、「…鮮中帶咸,唔錯。」他們的評價,聽起上來也十分之不錯。

「飽哂。」一名赤兵伏在桌上休息:「食一個手卷好過啱啱好似有臭味嘅揚州炒飯……」

「最後仲有件壽司,整咗俾大家試。」我把河魨取出。

河魨,即為雞泡魚。本身肉質鮮甜滑美,可是牠體內卻藏著毒膽,因此一般壽司師傅需要考牌才有資格拿來當食材。

其河豚毒素(TTX)為一種神經毒素,人食入豚毒0.5mg-3mg就能致死。毒素耐熱,100℃8小時都不被破壞,120℃1小時才能破壞,鹽醃、日曬亦均不能破壞毒素。

我把魚肉切好並做成壽司之後,便捏破其毒膽的汁液,混一點入醬油之中,再把壽司蘸上一點醬油。

因為我有紫毒之眼的關係,所以能夠控制當中份量,輕則只會致人四肢麻木無力、身體搖擺、走路困難,最嚴重都只是全身麻痹癱瘓,絕不會令他們死亡。

而且潛伏期很短,短至10-30分鐘,所以由他們吃下的那一刻開始,我距離見亞歷山大‧費耳又近一大步。

「唔~好味。」一名赤兵不禁讚嘆。

壽司落毒
劇情已記下

極危險
就算我沒有做過手卷,也知道它的做法,皆因十分之簡單。首先,將所有材料清洗好,再之後把紫菜、飯、刺身包裡好……完成。

當然,做法較繁複如灸燒左口魚手卷,要先把左口魚切成一片,再用火槍輕噴數秒鐘才可。如果再配搭上筋子可謂最完美的組合,左口魚的油脂之汁會因為火槍所燒,而滲入米飯之中,再進食期間如能搭上筋子便能把其極致的味道發揮。

「好味…」、「唔~~~」、「…鮮中帶咸,唔錯。」他們的評價,聽起上來也十分之不錯。

「飽哂。」一名赤兵伏在桌上休息:「食一個手卷好過啱啱好似有臭味嘅揚州炒飯……」

「最後仲有件壽司,整咗俾大家試。」我把河魨取出。

河魨,即為雞泡魚。本身肉質鮮甜滑美,可是牠體內卻藏著毒膽,因此一般壽司師傅需要考牌才有資格拿來當食材。

其河豚毒素(TTX)為一種神經毒素,人食入豚毒0.5mg-3mg就能致死。毒素耐熱,100℃8小時都不被破壞,120℃1小時才能破壞,鹽醃、日曬亦均不能破壞毒素。

我把魚肉切好並做成壽司之後,便捏破其毒膽的汁液,混一點入醬油之中,再把壽司蘸上一點醬油。

因為我有紫毒之眼的關係,所以能夠控制當中份量,輕則只會致人四肢麻木無力、身體搖擺、走路困難,最嚴重都只是全身麻痹癱瘓,絕不會令他們死亡。

而且潛伏期很短,短至10-30分鐘,所以由他們吃下的那一刻開始,我距離見亞歷山大‧費耳又近一大步。

「唔~好味。」一名赤兵不禁讚嘆。

壽司落毒
劇情已記下

極危險

唔好得罪小時,會係你食物落毒

壽司落毒
劇情已記下

極危險

毒撚真係好恐怖

壽司落毒
劇情已記下

極危險

毒撚真係好恐怖

毒撚溝唔到女就要毒死人
赤口無赤小時睇
文呢屌你地
夜啲出

壽司落毒
劇情已記下

極危險

毒撚真係好恐怖

毒撚溝唔到女就要毒死人

死肥仔
終於睇完十少年一同二 文呢墨巴
做咩呢排姐左人推posy
成日用唔到之前個網頁回覆 迫住用新
做咩呢排姐左人推posy

終於睇完十少年一同二 文呢墨巴

壽司落毒
劇情已記下

極危險

毒撚真係好恐怖

毒撚溝唔到女就要毒死人

死肥仔

赤時:吹吖?
喲 加速加速

毒撚溝唔到女就要毒死人

死肥仔

赤時:吹吖?

左邊=霞
「師傅,你叫咩名?等下次我哋落嚟…可以再搵你食多次。」另一名較為年老的赤兵說。

我沉默不語等待住時間的流逝,同時凝望住河豚毒素在他們體內慢慢流向四肢……是時候了。

「…唔?你行過嚟做咩。」赤兵望向逐步走向樓梯口的我。

「三樓唔上得去。」其中一名上前想按住我胸部阻止我上前的赤兵,手伸到一半停滯了:「……」

我用手輕輕推開四肢麻木的他落地,輕鬆地從他們之中穿越去到樓梯口那邊。

「你…」刑雛按住胸口,痛苦地指住我。

「唔會死。」我稍為回頭一望,就繼續步上樓梯。

三樓有兩名住守住的赤兵一見到我便想掏槍殺人,我加快腳步兩手以臂部扼倒他們頸子並壓下落地!

「砰──」大聲的倒地音。

「啊…」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞