【有冇人想知特工的故事?】《虔誠者》(12)

964 回覆
429 Like 5 Dislike
係咪講緊小時
2隻色眼
同成身白色繃帶
係咪講緊小時
2隻色眼
同成身白色繃帶

「小小毒,難唔到我,我都算係…半個毒師。」我說。

「毒師……咁你應該聽過一個傳聞?」酒保自然地問:「就算唔知,都應該有興趣呱?」

「咩傳聞。」

「大概無耐之前~?」酒保又再度憶述,說:「又兩個毒師嚟咗飲酒,佢哋醉醉地個陣就講起一件事……好似…叫乜嘢「毒饕」?話佢係一隻皮膚外殼雪白、兩隻瞳孔顏色唔同、係一隻全身都渾滿住毒氣嘅傳說級怪物,而且係百年難一遇。」

「怪物…?」

「喺毒師好似已經傳開咗佢……聽聞有唔少毒師為咗取追尋佢借以增加毒力,都努力四周搵緊「毒饕」。」

「毒饕……我的確有少少興趣。」我淺淡一笑,問:「有冇聽到佢背景係點嚟?」

真理老師知道這頭怪物的存在嗎?

「聽聞本來係一個實力高強嘅毒師秘密培養俾自己增加毒力,點知毒饕突然破籠而出…四處吸收毒素增強自己,又聽聞佢落過九龍寨吸收排污管嘅廢棄毒料,大家對佢普遍印象……都認為係一隻白色毛嘅動物…不過受毒素同幅射影響到變形嘅奇異生物。」

不過「五極毒」也存在…

現在出現了名為「毒饕」的生物也不奇怪,天下是無奇不有吧。

白色: 繃帶
兩隻唔同色嘅眼:赤眼同紫眼
俾人培育:比霉困住果段時間
破籠而出:逃離傲家
排污渠:第一次落去游水嗰陣

Match
「小小毒,難唔到我,我都算係…半個毒師。」我說。

「毒師……咁你應該聽過一個傳聞?」酒保自然地問:「就算唔知,都應該有興趣呱?」

「咩傳聞。」

「大概無耐之前~?」酒保又再度憶述,說:「又兩個毒師嚟咗飲酒,佢哋醉醉地個陣就講起一件事……好似…叫乜嘢「毒饕」?話佢係一隻皮膚外殼雪白、兩隻瞳孔顏色唔同、係一隻全身都渾滿住毒氣嘅傳說級怪物,而且係百年難一遇。」

「怪物…?」

「喺毒師好似已經傳開咗佢……聽聞有唔少毒師為咗取追尋佢借以增加毒力,都努力四周搵緊「毒饕」。」

「毒饕……我的確有少少興趣。」我淺淡一笑,問:「有冇聽到佢背景係點嚟?」

真理老師知道這頭怪物的存在嗎?

「聽聞本來係一個實力高強嘅毒師秘密培養俾自己增加毒力,點知毒饕突然破籠而出…四處吸收毒素增強自己,又聽聞佢落過九龍寨吸收排污管嘅廢棄毒料,大家對佢普遍印象……都認為係一隻白色毛嘅動物…不過受毒素同幅射影響到變形嘅奇異生物。」

不過「五極毒」也存在…

現在出現了名為「毒饕」的生物也不奇怪,天下是無奇不有吧。

白色: 繃帶
兩隻唔同色嘅眼:赤眼同紫眼
俾人培育:比霉困住果段時間
破籠而出:逃離傲家
排污渠:第一次落去游水嗰陣

Match

大神
兩個毒師:霉同蛇王
毒饕 咪係真理山門內囉

屌唔講唔記得
係咪講緊小時
2隻色眼
同成身白色繃帶

所見樂曈
係咪講緊小時
2隻色眼
同成身白色繃帶

所見樂曈

但係嗰陣小時進化到紫色眼啦咩
定係講緊佢有隻赤瞳同普通眼

幾時先見到小松

幾時先見到小松

倒番轉就會

買左啦!所以快d出文啦
差唔多睇完背叛者
4個鐘就睇完本背叛者 墨巴加速
書已買
白色 鴛鴦眼 唔係包住崩帶嘅小時咩 定我諗多左

但係其中一隻眼變色唔關毒事喎

淨係話隻野兩隻瞳孔顏色唔同啫,冇話因為毒

買左啦!所以快d出文啦

今晚出

買左啦!所以快d出文啦

今晚出

墨兄覺唔覺封面畫到有d似東京食屍鬼個有馬貴將

買左啦!所以快d出文啦

今晚出

墨兄覺唔覺封面畫到有d似東京食屍鬼個有馬貴將

都係屈機角色
白色 鴛鴦眼 唔係包住崩帶嘅小時咩 定我諗多左

但係其中一隻眼變色唔關毒事喎

外貌特徵
有冇文
有冇文

有,不過今日團年飯 夜啲先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞