有冇人睇左天煞異降

351 回覆
27 Like 8 Dislike
圖畫才是宇宙語言
最唔合理應該係女主角同外星人面對面嗰場?忽然之間可以唔用電腦都能夠解讀啲外星文
好多話套戲犯駁既都人好撚低質

1. 外星人知未來 仲洗兩邊on99由abc開始學?唔一黎用英文?

答:入面講到個個語言學假說咪話左話言可以反過黎影響對事既睇法甚至思維 就係要女主去學佢地個語言 先可以令佢學到預知未來既能力

2. 如果現在都未發生 就有未來可以將d野帶比現在 仲誇過平衡宇宙

答:先答你可能性既問題 打個比喻 人類就係行緊山既人 外星人就係喺高空望落去既人 佢知道你黎緊條路只要先轉左後轉右就會到目的地 於是佢話你聽"你要先轉左後轉右" 有咩問題 只係你仲係用左線性既方法去諗時間 一定要"先"有"過去"既因 "後"有未來既果 而冇設想過如果其實所有野都係整定既話會點 佢要講既係外星人對時間既睇法就係過去同未來所有野都知 佢地一黎就知道"發生A之後會發生B" 中間既原因(因果概念)同埋先後概念對佢地根本唔重要(因為因果概念係for我地呢種唔知未來既生物用黎推想未來既方法) 同時亦套戲想帶出既問題:究竟如果女主角想改變呢個未來 佢改唔改變到?其實(如果)佢最後"選擇"繼續同男主一齊 係咪都係整定?最後都係問返人有冇自由意志同埋係咪所有野都係整定既問題

3.教一個bb仔一個文字竟然連一幅圖也不用 是十分好笑的

答:教"walks"個陣 男主行黎行去比佢地睇 咁撚樣都叫無用圖

我暫時諗到既最大bug就係點解一句話就會說服到佢撤軍

如果現在都未發生 就有未來可以將d野帶比現在 仲誇過平衡宇宙 咁d外星人真係on99啦 佢地知哂未來 但咩都無準備就衝12架船9泊係到 起碼都知點溝通掛 on99外星人

呢個理論係唔make sense 有未來外星人 跟住仲有再未來的外星人 跟住就有更加未來外星人 有無限未來既外星人 帶野比現在既外星人 咁點會滅亡?

係咪無人駁到啦 咁我收皮先 講故都係唔好駁故

樓上試左駁 睇你滿唔滿意
最唔合理應該係女主角同外星人面對面嗰場?忽然之間可以唔用電腦都能夠解讀啲外星文

初頭研究個時先要影低番去研究先明 後期你見到佢仲喺度篤ipad係因為佢要用電腦寫出黎 手寫唔到個種字
好多話套戲犯駁既都人好撚低質

1. 外星人知未來 仲洗兩邊on99由abc開始學?唔一黎用英文?

答:入面講到個個語言學假說咪話左話言可以反過黎影響對事既睇法甚至思維 就係要女主去學佢地個語言 先可以令佢學到預知未來既能力

2. 如果現在都未發生 就有未來可以將d野帶比現在 仲誇過平衡宇宙

答:先答你可能性既問題 打個比喻 人類就係行緊山既人 外星人就係喺高空望落去既人 佢知道你黎緊條路只要先轉左後轉右就會到目的地 於是佢話你聽"你要先轉左後轉右" 有咩問題 只係你仲係用左線性既方法去諗時間 一定要"先"有"過去"既因 "後"有未來既果 而冇設想過如果其實所有野都係整定既話會點 佢要講既係外星人對時間既睇法就係過去同未來所有野都知 佢地一黎就知道"發生A之後會發生B" 中間既原因(因果概念)同埋先後概念對佢地根本唔重要(因為因果概念係for我地呢種唔知未來既生物用黎推想未來既方法) 同時亦套戲想帶出既問題:究竟如果女主角想改變呢個未來 佢改唔改變到?其實(如果)佢最後"選擇"繼續同男主一齊 係咪都係整定?最後都係問返人有冇自由意志同埋係咪所有野都係整定既問題

3.教一個bb仔一個文字竟然連一幅圖也不用 是十分好笑的

答:教"walks"個陣 男主行黎行去比佢地睇 咁撚樣都叫無用圖

我暫時諗到既最大bug就係點解一句話就會說服到佢撤軍

請追post, 前面巴打有解釋
ollm
我覺得唔當科幻片 當一般劇情片睇幾好睇嘅其實
有無巴打可以解釋下外星人叫佢伸手寫字果part
我唔明女主角點解可以寫到個字出黎
個外星人係讀到佢心定點?
定我完全get錯左呢part
有無人覺得教個外星人打牌好唔make scene
佢真係當中國人係弱智
唔係好明某些部份
初頭以為d外星人想要d牛
跟住又順子 番子 花
跟住破解到外星人講提供武器d美國佬又無啦啦炸9d外星人
中國又無啦啦中止合作
個男科學家上去唔知有咩用
同帶隻雀上去做咩9

初頭以為we are human
it is bird
又無wor丫屌你個咀

試下個度環境點掛
佢地係保護衣入面唔知出面咩料嘛
如果隻雀出事咪即係個度有危險囉

The caged bird was brought onto the ship in order to make sure the air wasn’t poisonous.

This act originally came from the coal mining industry. For most of the early 20th century, a canary would be taken down into the mines along with the workers.

Mining was incredible hazardous to human health and it wasn’t uncommon for mines to quickly fill with poisonous gases such as Carbon Monoxide (which is colourless, tasteless and odorless.)

Since canaries are vastly smaller than humans and almost consistently emit a chirping sound, as soon as the canary died then the workers would know that the air was poisonous and would quickly evacuate before it would reach levels that would be toxic for humans.

上網見到

咁點解美國佬要炸架船 想連女主角都炸死埋 d美國佬係咪痴左線?

屌你老母你係咪訓左教呀
唔係好明某些部份
初頭以為d外星人想要d牛
跟住又順子 番子 花
跟住破解到外星人講提供武器d美國佬又無啦啦炸9d外星人
中國又無啦啦中止合作
個男科學家上去唔知有咩用
同帶隻雀上去做咩9

屌你老母上太空都帶狗帶馬騮帶植物上去啦
帶隻雀上架太空船試下空氣又係咪唔撚得
佢真係當中國人係弱智

想make咩scene呀大導演?
佢真係當中國人係弱智

想make咩scene呀大導演?

串錯字姐

我諗個d墨水係屬於科技野
簡單一個圈可以表達到一件事/一個意念
個圈會根據你既意念去改變形狀
直到match到你諗緊個樣野/idea

我諗個d墨水係屬於科技野
簡單一個圈可以表達到一件事/一個意念
個圈會根據你既意念去改變形狀
直到match到你諗緊個樣野/idea

外星人一直叫人use weapon
女主話weapon有可能係tools
其實我諗係外星人叫女主用墨水
墨水=tools
套戲真係好睇

算係今年睇嘅第一套好戲

就算你話唔好睇

起碼都叫有爭議

唔明點解冇noise
谷阿莫算啦

套戲真係好睇

算係今年睇嘅第一套好戲

就算你話唔好睇

起碼都叫有爭議

唔明點解冇noise

外國大把
香港人中意睇口水片
難啲有noise

呢種科幻片同香港商業片觀眾的口味唔一致
超級大伏,超級爛片。屌佢老母,是旦搵兩條八爪魚出嚟同佢對話,然後不斷loop,我以為自己睇緊discovery channel
屌佢老母,成套戲齊鳩up,都唔知喺度做咩,清談節目呀 同當年套死亡集作有得fight 好老實,比錢睇AV好過睇哩套垃圾!
話好睇嗰啲人,我又估唔到你地咁有深度喎
"2. 如果現在都未發生 就有未來可以將d野帶比現在 仲誇過平衡宇宙"

因為成套戲就係用時間並非線性呢個idea做主題。

前排有套好Hit嘅戲叫你的名字
當中亦都有類似嘅概念,時間係「結」嘅一種,未來、過去、開始、終結互作因果,互相影響。

如果你個腦淨係當時間係一個方向單線行車嘅話唔會明呢套戲,嘗試由更高維度嘅角度去探討時間嘅戲應該都唔少

intersteller都有喎

利申:鳩噏
"2. 如果現在都未發生 就有未來可以將d野帶比現在 仲誇過平衡宇宙"

因為成套戲就係用時間並非線性呢個idea做主題。

前排有套好Hit嘅戲叫你的名字
當中亦都有類似嘅概念,時間係「結」嘅一種,未來、過去、開始、終結互作因果,互相影響。

如果你個腦淨係當時間係一個方向單線行車嘅話唔會明呢套戲,嘗試由更高維度嘅角度去探討時間嘅戲應該都唔少

intersteller都有喎

利申:鳩噏

所以我果陣睇完都有研究下
先發覺原來未來係可以影響過去
一開始都用左唔少時間去理解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞