有冇人睇左天煞異降

351 回覆
27 Like 8 Dislike
有d人會以為呢套係天煞地球反擊戰咁打外星人
呢種人唔話悶就假,唔該睇戲之前了解下套戲先去睇,唔岩你睇,睇完出黎又要屌鬼,自己攞黎賤

比左錢睇點解唔屌得?
睇戲之前要了解左先?
洗唔洗好似旅行社咁開番個茶會先?

唔係唔得,只係自己攞黎賤
呢種人唔話悶就假,唔該睇戲之前了解下套戲先去睇,唔岩你睇,睇完出黎又要屌鬼,自己攞黎賤

比左錢睇點解唔屌得?
睇戲之前要了解左先?

等如買鞋自己唔試清楚,之後話唔啱著,返去屌個sales唔啱,屌對鞋垃圾,仲唔係自己攞黎賤?

比左錢睇點解唔屌得?
睇戲之前要了解左先?

等如買鞋自己唔試清楚,之後話唔啱著,返去屌個sales唔啱,屌對鞋垃圾,仲唔係自己攞黎賤?

搞清楚唔該2樣野黎碼唔岩可以換到岩

比左錢睇點解唔屌得?
睇戲之前要了解左先?

凡夫俗子
返屋企睇葉問啦

你又有咩咁巴閉有資格話人凡夫俗子

比左錢睇點解唔屌得?
睇戲之前要了解左先?

巴打會唔會屌一套愛情片冇科幻元素
就算唔留意套戲咩導演,最起碼都睇下劇情簡介或者預告啦,見戲名有天煞2個字就以為係打外星人
就算唔留意套戲咩導演,最起碼都睇下劇情簡介或者預告啦,見戲名有天煞2個字就以為係打外星人

其實成個post邊到有人話想睇打外星人?

好明顯佢地被迫害
人地話套戲唔好睇佢地就起起弶

好明顯佢地被迫害

睇返d留言 你真係講到想套戲係打外星人咁喎

巴打會唔會屌一套愛情片冇科幻元素

2樣野無沖突有又得無又得

好明顯佢地被迫害

邊到?請指出黎

好明顯佢地被迫害

邊到?請指出黎

第二頁 #28
你話外星人科技咁好去到地球竟然係到食花生
我個人就覺得你呢句表示左你會預套戲講外星人侵略地球 再有大戰發生

邊到?請指出黎

第二頁 #28
你話外星人科技咁好去到地球竟然係到食花生
我個人就覺得你呢句表示左你會預套戲講外星人侵略地球 再有大戰發生

其實我係想講點解外星人要咁被動要人類上去搵佢
你求救都唔會咁啦係咪先
見到d比錢大撚晒係到屌真係心諗做乜柒

有劇透

其實成套戲就係圍住用咩語言會影響一個人思想果句野
但係最尾打比個將軍有d牽強囉 十足bvs個martha咁

唔差既 可以入場睇下

幾時有大撚哂?我見樓主開post咪入黎屌下咁都唔得? 你仲惡過中共wor
我冇屌呢度d人,我只係屌d以為套戲係打外星人係爆谷片嘅人

有劇透

唔差既 可以入場睇下

幾時有大撚哂?我見樓主開post咪入黎屌下咁都唔得? 你仲惡過中共wor

係你無啦啦自己對號入座話俾左錢唔屌得?
好似高登有人話呢套唔夠contact好,我都好認同
有point嘅批評係冇問題的
拿算啦屌黎屌去好無謂
我就覺得除左2隻外星人 其他野0計設架太空船入面竟然咩都無

有劇透

唔差既 可以入場睇下

其實唔牽強,我試下代入將軍嘅時間線

首先: 得將軍知佢老婆遺言
> 女主角打電話覆述將軍遺言
> 因為將軍之前冇接觸過女主角,所以女主角一定唔係喺之前就知道,咁(我估)將軍就喺呢個時候知道女主角係「能力者」,佢就知道自己嘅「使命」就係要喺佢將來嘅某一日同女主角講老婆遺言,所以佢呢刻就停止攻擊
> 18個月後將軍見到嘅女主角係「游走」過黎嘅女主角,問佢兩問知女主角仲未知咩事,於是(我估)將軍就斷定佢需要襯呢個唯一兩人親自會面嘅場合將老婆遺言講出

黎到呢度,將軍時間線繼續如常,女主角就「游走」返18個月前救世

sorry for 1999
有好多神片都係籍外星人黎反思人類,K-PAX、D-9、超時空接觸,甚至印度果度 PK 都係上佳,天煞異降相對黎講眼高手低
就因為帶出左唔同語言可以影響思考方式
所以成套戲咁多唔合理既地方就變合理,套戲就會變得好睇?

有劇透

唔差既 可以入場睇下

其實唔牽強,我試下代入將軍嘅時間線

首先: 得將軍知佢老婆遺言
> 女主角打電話覆述將軍遺言
> 因為將軍之前冇接觸過女主角,所以女主角一定唔係喺之前就知道,咁(我估)將軍就喺呢個時候知道女主角係「能力者」,佢就知道自己嘅「使命」就係要喺佢將來嘅某一日同女主角講老婆遺言,所以佢呢刻就停止攻擊
> 18個月後將軍見到嘅女主角係「游走」過黎嘅女主角,問佢兩問知女主角仲未知咩事,於是(我估)將軍就斷定佢需要襯呢個唯一兩人親自會面嘅場合將老婆遺言講出

黎到呢度,將軍時間線繼續如常,女主角就「游走」返18個月前救世

sorry for 1999

其實身為將軍諗野一定唔會咁簡單
遺言都可以有人偷聽番黎
我就唔信知道將軍遺言就=係能力者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞