有冇人睇左天煞異降

351 回覆
27 Like 8 Dislike
覺得呢個導演同Nolan好識用音樂攪氣氛(不過Nolan再重手啲)
原本想講外星人落嚟乜撚都唔做係咪on9
但....基於佢哋可以睇到未來所以成碌木咁等Amy Adams 黎交流又好似順理成章...

如果一早知
做咩要嚟12架船?
嚟一架咪得囉

個setting入面似乎係
只能跟住「預知未來」去行
而唔可以改變

都幾撚慘重話係禮物
睇到個女會死老公走左都冇得改變
唔係好明某些部份
初頭以為d外星人想要d牛
跟住又順子 番子 花
跟住破解到外星人講提供武器d美國佬又無啦啦炸9d外星人
中國又無啦啦中止合作
個男科學家上去唔知有咩用
同帶隻雀上去做咩9

如果一早知
做咩要嚟12架船?
嚟一架咪得囉

個setting入面似乎係
只能跟住「預知未來」去行
而唔可以改變

都幾撚慘重話係禮物
睇到個女會死老公走左都冇得改變

有得改變 但女主角依然想行舊路
唔係好明某些部份
跟住又順子 番子 花
中國又無啦啦中止合作
同帶隻雀上去做咩9

初頭以為we are human
it is bird
又無wor丫屌你個咀
唔係好明某些部份
跟住又順子 番子 花
中國又無啦啦中止合作
同帶隻雀上去做咩9

it is bird
又無wor丫屌你個咀

試下個度環境點掛
佢地係保護衣入面唔知出面咩料嘛
如果隻雀出事咪即係個度有危險囉
唔係好明某些部份
跟住又順子 番子 花
中國又無啦啦中止合作
同帶隻雀上去做咩9

it is bird
又無wor丫屌你個咀

試下個度環境點掛

The caged bird was brought onto the ship in order to make sure the air wasn’t poisonous.

This act originally came from the coal mining industry. For most of the early 20th century, a canary would be taken down into the mines along with the workers.

Mining was incredible hazardous to human health and it wasn’t uncommon for mines to quickly fill with poisonous gases such as Carbon Monoxide (which is colourless, tasteless and odorless.)

Since canaries are vastly smaller than humans and almost consistently emit a chirping sound, as soon as the canary died then the workers would know that the air was poisonous and would quickly evacuate before it would reach levels that would be toxic for humans.

上網見到
唔係好明某些部份
跟住又順子 番子 花
中國又無啦啦中止合作
同帶隻雀上去做咩9

it is bird
又無wor丫屌你個咀

試下個度環境點掛

The caged bird was brought onto the ship in order to make sure the air wasn’t poisonous.

This act originally came from the coal mining industry. For most of the early 20th century, a canary would be taken down into the mines along with the workers.

Mining was incredible hazardous to human health and it wasn’t uncommon for mines to quickly fill with poisonous gases such as Carbon Monoxide (which is colourless, tasteless and odorless.)

Since canaries are vastly smaller than humans and almost consistently emit a chirping sound, as soon as the canary died then the workers would know that the air was poisonous and would quickly evacuate before it would reach levels that would be toxic for humans.

上網見到

咁點解美國佬要炸架船 想連女主角都炸死埋 d美國佬係咪痴左線?
其實我覺幾好睇
由語言學既角度去切入
畫面, 音樂都上乘
讓你投入個氣氛
雖然節奏係有d慢

姑勿論理論是否正確
認識一個假說都唔錯

我認為女主角本身有預知未來既能力
唔係外星人教佢
如果係的外星人教佢的話
咁套戲入面既時間則係非線性了
我相信非線性時間應該係套戲講既野多d
不過唔太接受到結尾女主角靠佢呢個能力來搞掂既事
而且學語言學到有遇知未來既能力則發得太大吧
但整體而言, 無礙觀看性
我也喜歡這套電影
呢套我俾10/10
好少sci fic可以去到咁深既topic而又合理
最尾衛星電話真係好兒戲
當你偷到 起碼都要有個password或者指紋啦?
同埋點知中國最大粒果個no.?外星人話佢知啊 屈哂落能預知一切咁玩哂啦 駛咩咁緊張姐 慢慢來也可以
呢套戲係俾平時睇開神秘學外星UFO野既人睇
預期睇異型、independence day既人一定失望
唔係好明某些部份
跟住又順子 番子 花
中國又無啦啦中止合作
同帶隻雀上去做咩9

it is bird
又無wor丫屌你個咀

試下個度環境點掛

上網見到

咁點解美國佬要炸架船 想連女主角都炸死埋 d美國佬係咪痴左線?

唔係官方決定要炸架船ar 講咗係幾個睇得太多電視嘅軍人癲鬼咗 擅自去炸架船
最尾衛星電話真係好兒戲
同埋點知中國最大粒果個no.?外星人話佢知啊 屈哂落能預知一切咁玩哂啦 駛咩咁緊張姐 慢慢來也可以

係個軍人係未來同佢講佢個電話number
我好鍾意套戲帶出哲學上既問題
Are humans thoughts bounded by language?
How do we learn something new when we are only using old words?
If new knowledge, which is presumed to be unknown, can be explained by words that are already known. Then the future should possibly be deduced by means that we already know. But then that also imply the future is fixed, which is what i think the movie is about.

純FF
最尾衛星電話真係好兒戲

係個將軍係未來話佢知個電話no.
冇睇tralier直接入場睇,理解到白頭髮都多幾條,不過係好睇嘅,但未去到interstellar嘅級數
最尾衛星電話真係好兒戲

如果現在都未發生 就有未來可以將d野帶比現在 仲誇過平衡宇宙 咁d外星人真係on99啦 佢地知哂未來 但咩都無準備就衝12架船9泊係到 起碼都知點溝通掛 on99外星人
最尾衛星電話真係好兒戲

如果現在都未發生 就有未來可以將d野帶比現在 仲誇過平衡宇宙 咁d外星人真係on99啦 佢地知哂未來 但咩都無準備就衝12架船9泊係到 起碼都知點溝通掛 on99外星人

呢個理論係唔make sense 有未來外星人 跟住仲有再未來的外星人 跟住就有更加未來外星人 有無限未來既外星人 帶野比現在既外星人 咁點會滅亡?
最尾衛星電話真係好兒戲

呢個理論係唔make sense 有未來外星人 跟住仲有再未來的外星人 跟住就有更加未來外星人 有無限未來既外星人 帶野比現在既外星人 咁點會滅亡?

係咪無人駁到啦 咁我收皮先 講故都係唔好駁故
最尾衛星電話真係好兒戲

兩樣野一定係咁樣關連? 笑左
教一個bb仔一個文字竟然連一幅圖也不用 是十分好笑的
中西方的文字都是由象形文字發展下來https://m.douban.com/note/187444603/
拍個video咪得囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞