創業台開張

411 回覆
12 Like 1 Dislike
大學畢業就走上創業依條不歸路
開左兩年半網店+一年半實體店劉明
大學畢業就走上創業依條不歸路
開左兩年半網店+一年半實體店劉明

絲打介唔介意分享下做啲咩
btw strong post lm
夢想就係唔想做打工仔
好想有日創到業 但現階段乜都唔識
要聽下巴絲啲寶貴經驗
創業十年既中坑揮手
近哩兩個月諗到一樣商機,做左好多資料搜集應該係有得做,最重要唔洗好大成本,想搵1-2個拍檔唔知點搵好

留聯絡傾下?無錢但肯食腦肯花時間

因為哩樣野其實唔係好難做到,講左出黎我驚會比人一個屈尾十飛起我自己搞 講多少少哩樣野係一樣好多人都需要但市面上竟然係冇既野

我經常免費教人做生意的
可以幫你諗下點樣令到人地必須要你先做到 無得飛起你
你唔洗話我知係咩生意都得

Email我留聯絡 幫你諗下
Oklababy789@gmail.com
又搞?
近哩兩個月諗到一樣商機,做左好多資料搜集應該係有得做,最重要唔洗好大成本,想搵1-2個拍檔唔知點搵好

留聯絡傾下?無錢但肯食腦肯花時間

因為哩樣野其實唔係好難做到,講左出黎我驚會比人一個屈尾十飛起我自己搞 講多少少哩樣野係一樣好多人都需要但市面上竟然係冇既野

如果咁易被人抄到有咩好驚被人飛起, 反正你一出, 下個月就有人同你鬥賤價
Facebook fan page 做網店留名,賣小食同護膚品,開左一年

到而家都係得少量生客,主要都係朋友覺得好食好用 keep 住幫襯先 keep 住收支平衡

試過既同事朋友都話好食好用,係 fb 落廣告又無咩 noise, 一係就得 d 奇怪人 like (eg 賓賓),R 哂頭
Facebook fan page 做網店留名,賣小食同護膚品,開左一年

到而家都係得少量生客,主要都係朋友覺得好食好用 keep 住幫襯先 keep 住收支平衡

試過既同事朋友都話好食好用,係 fb 落廣告又無咩 noise, 一係就得 d 奇怪人 like (eg 賓賓),R 哂頭

我都試過fb ig落廣告
都係賓賓like
而家做日本代購仲有無得玩
而家做日本代購仲有無得玩

生意實有, 但人地做緊$2X/LB, 你夠唔夠人鬥賤價

都係賓賓like

google facebook optimization
網店賣燕盞有冇得做?
咩都有齊爭條channel
做網店既巴打,

想問下運費成本可以點減少?
如要運到外國, 通常重量大約1磅左右

同埋本地運費點搞? 面交車費都搭左20蚊+時間成本

外國唔好慳, 好多scammer, 一定要用簽收既方式, 最平應該係郵局掛號架啦, 平郵就平4X但慢, 空郵8X就快D

本地上左軌道已經CUT左交收, 一日幾十單交條撚, 一係請人負責交收
本地寄失無罪, 平郵4蚊搞掂, 一係寄順豐自取15蚊
網店賣燕盞有冇得做?
咩都有齊爭條channel

有齊咪試下, 但貴價產品, 多數走樓上鋪路線, D人要摸過先安落
玩眾籌 上年利潤50萬
唔多 但夠生存

生抽黃嗰個眾籌?

外國個d

可唔可以講下點做架?

facebook廣告可以target唔同類型既人

facebook廣告可以target唔同類型既人

target 左,揀左地點係香港,語言係中文都好多賓賓

都係賓賓like

google facebook optimization

巴打唔該你先,我英文唔算太好,介唔介意講多少少?
點睇網上創業平台
如 :http://byob.com.hk/hk/about
留名
想賣手作材料+開workshop
但要儲多少少錢先
留名
有fd 係美國住 或者會搞下代購
點睇網上創業平台
如 :http://byob.com.hk/hk/about

簡單創業會承擔開發成本的一半, 幾合理,
可惜大部份創業人係想搵完全免費既IT狗, 唔係一半
留名
想賣手作材料+開workshop
但要儲多少少錢先

建議做住網店1,2年先長租workshop

利伸: 手作仔玩左6年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞