創業台開張

411 回覆
12 Like 1 Dislike
賓館有興趣
賓館有興趣

留個telegram傾喇
好想全職訓身開扒房
好想全職訓身開扒房

師兄西廚底?
好想全職訓身開扒房

師兄西廚底?

唔識,我淨係鐘意食,打office工做到好悶
玩眾籌 上年利潤50萬
唔多 但夠生存

生抽黃嗰個眾籌?
lm
Base - 廣告
投資 - 婚攝+studio、小型旅行社
個人 - 網店、批發

有雖要or合作搵我
其實係唔知點開始

我做marketing見到好多人唔識strategy,做得好散
我覺得做consultancy甚至類似大判既角色係有得做
但係唔知點開始好

我有少少人脈,收到生意判返出去俾唔同人做應該冇問題
但係business model係點,應該點樣準備就真係唔知

我正職人工唔錯一個月,要開始做生意都會係私人時間做
玩眾籌 上年利潤50萬
唔多 但夠生存

生抽黃嗰個眾籌?

外國個d
手作仔網店玩左5年 兼職玩到全職, 太懶慢慢發展中
玩眾籌 上年利潤50萬
唔多 但夠生存

生抽黃嗰個眾籌?

外國個d

想知係咪啲新產品或者技術先可以眾籌?
好想全職訓身開扒房

師兄西廚底?

無經驗勸你唔好,實俾廚“洽”到你仆街
玩眾籌 上年利潤50萬
唔多 但夠生存

生抽黃嗰個眾籌?

外國個d

好似好正咁,俾個網大家參詳下?

師兄西廚底?

唔係既,搵個廚房佬夾,或者俾股份佢

師兄西廚底?

呢樣真,開過餐廳
有冇巴絲做過/緊人造首飾網店
生意會唔會好淡
生意會唔會好淡

蘇聯鑽? 識宣傳入到靚貨就緊有肉食, 有龐大師奶港女客戶群 以我所知, 有幾間純網店都做到開實鋪
生意會唔會好淡

睇你點start up & promote, 上年網店純利around 800k
生意會唔會好淡

睇你點start up & promote, 上年網店純利around 800k

800k, 巴打ONE MAN BAND定有TEAM/請人?
我單拖撈網店一年去到盡都係得450k左右 唔係好夠時間用, 好多IDEA未實行
生意會唔會好淡

800k, 巴打ONE MAN BAND定有TEAM/請人?
我單拖撈網店一年去到盡都係得450k左右 唔係好夠時間用, 好多IDEA未實行

做咩一個人做得咁快

生抽黃嗰個眾籌?

外國個d

好似好正咁,俾個網大家參詳下?

kickstarter indiegogo 呢d

生抽黃嗰個眾籌?

外國個d

想知係咪啲新產品或者技術先可以眾籌?

兩個字 包裝
生意會唔會好淡

單拖,不過我本職做廣告。可能幫唔少
生意會唔會好淡

做咩一個人做得咁快

小眾野手作仔,不過年齡層好廣。單拖入貨,製作,出貨,宣傳,BRANDING 一腳踢,
一開始純粹當外快, 兼職搞左2年, 慢慢上左軌道開始搵得多過正職 辭埋工全職搞, 不過都係唔夠時間兼顧營業同發展兩方面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞