創業台開張

411 回覆
12 Like 1 Dislike
其實ig shop買賣流程係點?
最緊要運輸個到,得2-3個客揀邊間速遞。

仲有個網店名好難諗

Gogovan 個啲一轉號曬得唔得
Btw 其實應該地鐵站交收最經濟

毒撚唔想見人

郵局寄咪算, 你D野好重? 重既咪順豐
網店係煩個公司戶口姐, HSBC,中銀,恆生先有人用, 但要長期擺5萬

個人戶口唔得?

利申:真係唔識

長期用個人戶口做生意/被人督, 會黑名單信貸評級直插, 以後唔使開信用卡借錢買樓, 好多人都被人BAN左
當然. 你每個月得千零蚊收入就無人理你

師兄西廚底?

唔識,我淨係鐘意食,打office工做到好悶

無經驗勸你唔好,實俾廚“洽”到你仆街

唔係既,搵個廚房佬夾,或者俾股份佢

分分鐘食你回佣都唔知

仲有個網店名好難諗

毒撚唔想見人

網店係煩個公司戶口姐, HSBC,中銀,恆生先有人用, 但要長期擺5萬

主要衫,鞋,玩具。
搵緊其他門路可以發圍。
得痕生

其實網上平台,ig+facebook 定 yahoo拍賣好做d?
定係玩曬咁多平台?

why not both?
ME恆生同中銀, 長期HOLD住10萬CASH, 唔知做乜鳩 唔HOLD又驚黑名單

仲有個網店名好難諗

毒撚唔想見人

主要衫,鞋,玩具。
搵緊其他門路可以發圍。
得痕生

其實網上平台,ig+facebook 定 yahoo拍賣好做d?
定係玩曬咁多平台?

你貨源有優勢就梗係玩哂啦

遊戲 電競相關

每月40K-80K咁多? 大部份股票贏返黎? youtuber 除非衝出香港, 唔係都搵唔到咁多呀, 定你係TOP果幾位 (女另計, 女撈電競賺錢太易)

其實想請人一齊做大佢架啦,依家最需要既係designer同做web既人幫手做一個內容電商,我自己係有idea不過冇乜專業技能,怕駕馭唔到請返黎既人所以都係學多d野先。
股票我都係半桶水一年落黎美股加港股賺得果20%,如果一早有志同道合既人願意跟我去做既話,每個月既淨利潤應該都有20萬以上

如果肯科水 再請人返黎幫手 點睇?
有間補習社 剛註冊
有冇補習巴絲有興趣租房/合作?

補習社日間大部分時間冇人用
有冇巴絲有咩好提議?

Tg: happy_valley_lihkg

係邊區?
有間補習社 剛註冊
有冇補習巴絲有興趣租房/合作?

補習社日間大部分時間冇人用
有冇巴絲有咩好提議?

Tg: happy_valley_lihkg

係邊區?

何文田

毒撚唔想見人

主要衫,鞋,玩具。
搵緊其他門路可以發圍。
得痕生

定係玩曬咁多平台?

你貨源有優勢就梗係玩哂啦

貨源唔難,係擔心人流

貨源強係其一,然後係你既產品有無市場需求,簡單講係有無人搵緊你想賣既product
搞緊
搞緊

你個名。。。

仲有個網店名好難諗

毒撚唔想見人

個人戶口唔得?

長期用個人戶口做生意/被人督, 會黑名單信貸評級直插, 以後唔使開信用卡借錢買樓, 好多人都被人BAN左

用paypal/ hsbc payme / 八達通 e pay 得唔得?

仲有個網店名好難諗

毒撚唔想見人

個人戶口唔得?

用paypal/ hsbc payme / 八達通 e pay 得唔得?

PAYPAL OK既, 但好多人無, 人地用信用卡就蝕~5%
OE PAY, 有入無出, 2日我就收爆佢個幾千蚊限額 , 同埋要24小時後先可以SEND錢比人, 無左即興多數變棄單
hsbc payme 未用過 (唔見有人用?), 但睇落都OK可以轉返落銀行同即時過,
但一年QUOTA 得10萬
有諗法,做過少少調查都有需求
但自己非做個行
同埋唔熟入口個d野
算係化工產品
純為夢想唔係for賺錢
好想開hostel 連選址都諗好埋
但無資金

係咪有爸打想搞hostel 我都想
有冇人做緊服裝?

做緊3d print fashion. 幫過幾個岀名明星(名唔講啦) 做3d print 舞台衫係演唱會著。另一方面就3d 圖同3d print service. 基本上零成本創業,除左買domain同template 網頁。

今年會開studio專做3d print fashion, 3d圖同普通3d print service
想創業 想搞個平台 做中介

有無巴打有興趣

整好左大部分野 只差partner一齊度橋

有無巴打有興趣

咩野平台

有無巴打有興趣

咩野平台

利申有興趣

有無巴打有興趣

買賣平台?
利申:有興趣

有無巴打有興趣

買賣平台?
利申:有興趣

一齊
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞