創業台開張

411 回覆
12 Like 1 Dislike

買賣平台?
利申:有興趣

其實環觀咁多公司
做平台爆炸力真係可以好大
OpenRice GoGoVan 甚至 facebook instagram
其實都只係平台
我之前都有嘗試過諗呢個方向既野
但想和做係兩回事

你咁講又啱
但it野好易俾人抄到

自己想搞pantry room(因門檻同資金需求低 ) 但好多人唔睇好

過多幾年就執

我都知 但錢唔多有乜計

加我 tele

Hkapp007

一齊傾下

巴打搞party room ? 一齊傾下

我冇搞party room,只係想搞,但party room唔係唯一選擇,始終去唔到長遠,想傾加我諗下其他idea都得
有沒有group 可以join下。

自己freelance 做左幾年室內設計 儲左堆作品 但唔知點發大d 宣傳比人識 想兼職變全職
留名,

有無巴打熟支付寶?
好似要大陸認証先可以拎到api ?
留名,

有無巴打熟支付寶?

好似要大陸銀行,不過好似可以搵代理入錢取錢,唔太清醒
留名,

有無巴打熟支付寶?

謝謝,因現在諗除左paypal外,無咩free gateway 又多人用
留名,

有無巴打熟支付寶?

謝謝,因現在諗除左paypal外,無咩free gateway 又多人用

微信錢包,搵代理取錢,比支付寶易少少
有無巴打覺得taobao賣野好勁?

本身公司做批發,有客拎上去taobao 賣,條數好勁
請問巴打開網店
D客通常銀行過數定信用卡?
留名,

有無巴打熟支付寶?

代理收錢取錢好危險咁, 同埋唔知點做盤數, 被人督稅局一查就仆街
有冇人做緊服裝?

做緊3d print fashion. 幫過幾個岀名明星(名唔講啦) 做3d print 舞台衫係演唱會著。另一方面就3d 圖同3d print service. 基本上零成本創業,除左買domain同template 網頁。

今年會開studio專做3d print fashion, 3d圖同普通3d print service

巴打,3D print o既衫 可唔可以洗?
o個d係咩物料?
留名,

有無巴打熟支付寶?

代理收錢取錢好危險咁, 同埋唔知點做盤數, 被人督稅局一查就仆街

整個中銀戶口囉
主力幫創業巴打們做網上廣告 有興趣可以傾下 慳返個請人錢
都想同唔同人傾多d廣告層面以外既野自己都試下做網店 最煩惱係存貨問題
hello 各位巴絲打
我相信入親黎既都係創業/想創業人士
做生意最緊要就係network
正所謂識人好過識字
唔知你地有無聽過/參與過商會呢?
我地提供一個地方同平台 俾各行各業既人士認識
盡量擴大你地人脈網絡
我地而家籌組緊一個新既group
希望可以聚集更多有志既人士

得罪講句 保險/借貸/直銷行業免問

呢排都邀請左幾位嘉賓做分享會 可以黎聽下佢地既經驗

如果有興趣了解更多 歡迎聯絡
tele : nbf_network
都想同唔同人傾多d廣告層面以外既野自己都試下做網店 最煩惱係存貨問題

可點聯絡 成效係點

可點聯絡 成效係點

自己係google放廣告仲好
好想全職訓身開扒房

師兄西廚底?

唔識,我淨係鐘意食,打office工做到好悶

巴打,如果想開餐廳一定要入過廚房做有底子,知道個運作係好重要。
以後間餐廳品質、成本、經營發展方向都要自己做晒決定。

呢10年見太多人未準備好插隻腳去搞損失慘重(無辦法,香港人同租都貴)
有心搞,一定要有咁上下基礎先得。
好想全職訓身開扒房

師兄西廚底?

唔識,我淨係鐘意食,打office工做到好悶

巴打,如果想開餐廳一定要入過廚房做有底子,知道個運作係好重要。
以後間餐廳品質、成本、經營發展方向都要自己做晒決定。

呢10年見太多人未準備好插隻腳去搞損失慘重(無辦法,香港人同租都貴)
有心搞,一定要有咁上下基礎先得。

做飲食又唔識做廚, 一係有錢, 一係有人胍.
唔係死燃緊.
尤其開扒房, 好多高質都無咩客.
有冇中小企 創業巴打真係需要 online marketing 服務。例如fb google 廣告 email 等等

可點聯絡 成效係點

網上宣傳可以自學, 剩係打"網上宣傳"都大把資源, 不過懶得搞咪比錢人賺

可點聯絡 成效係點

tg add @fatwann
大家交流下

可點聯絡 成效係點

網上宣傳可以自學, 剩係打"網上宣傳"都大把資源, 不過懶得搞咪比錢人賺

現階段又未係真係諗賺錢 想傾下會點做宣傳多d
想創業 想搞個平台 做中介

有無巴打有興趣

整好左大部分野 只差partner一齊度橋

買賣平台?

一齊

係賣服務的 留個contact ?
想創業 想搞個平台 做中介

有無巴打有興趣

整好左大部分野 只差partner一齊度橋

買賣平台?

一齊

係賣服務的 留個contact ?

加我tele

Hkapp007
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞