日日都笑特區護照,你班崇英撚續本BNO又有撚用咩!?

504 回覆
837 Like 67 Dislike
有料一早拎左bc
就係冇料先要用bno
睇身分證首次簽發日期
轉撚左啦 咁得閒起我底
你老豆老母bno子女果度有無填你名
有就可以申請
中國大使館搞本旅行證個收費係depends on你要幾時拎
想即日拎唯有比幾倍價錢
揸bno 好撚威,想排斥我哋00後? 屌你老母
點睇 換身分證唔係會俾人收返舊果張咩?
本野係BB相
副簽係咪必須 如果係搵加拿大籍既簽可唔可以?
唔好咁離地
認真?
如果冇填 而佢續的時候可唔可以加返子女入去?
排支那隊排得巧開心?
97年打後出世嘅巴打係咪無資格做真香港人
咁得閒起我年幾之前啲post
不難想像你係電腦面前惱羞成怒個樣
咪又係香港住? 有特權嗎?
説好的英國人身份呢 真心諗唔明點解香港人咁撚鐘意係其他人身上拎優越感,we are all born to be equal。某程度上,香港人比中國人更低賤,至少人地識團結 你老母揸BNO一開波就批鬥揸特衰既,咁樣點對抗中共
有22個持贏国護照五毛俾左負評
不過特區就要去警署報到囉,比多幾十蚊英磅

其實我唔明點解玲BC果d仲要加隻腳埋去踩BNO搞分化
跟本去到外國無人會認香港係國家,只係一個自治區only

得BNO 同CNO 二揀一,無香港國護照,點樣都係揀BNO 做英國national好過二等蝗國國民

兩本都用過去外國,用英國passport當你係正常人,中國果本當你係蝗蟲仲要俾人白眼,你用埋我果份
正如有冇人係五毛批鬥BNO個陣,有揸特區嘅人出過聲幫拖
BNO唔係好嘢,不過特區更差,冇居中權,冇權係本土做公務員,參軍,護照入唔到本土,要另外申請張十年期多次簽証(所謂嘅回鄉卡)
人人生而平等不適用於中國,國情嚟,要尊重中國文化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞