日日都笑特區護照,你班崇英撚續本BNO又有撚用咩!?

504 回覆
837 Like 67 Dislike
救命
仲jer住個一個字
我出世果陣香港就係英國佬話事
你估我好撚想要果第二個國籍呀?
問續bno既去薪火post啦
個邊實有爸打幫到你
有冇唔洗錢既方法知自己有冇申請過
咩撚野工作需要

支那香港個本都好多缺點
我都可以打一大堆文出黎講
都中過好多伏
唔係話特區低賤,但明顯bno好好撚多囉,免簽證國家又多過你,有資格既人完全睇唔到理由唔續,日本311地震bno坐包機返港就個個知唔洗講啦,仲有去歐洲各地依家都仲有好多唔同好處(例如上次去法國所有博物館唔洗錢,脫左歐就唔知啦)

https://thestandnews.com/society/%E6%95%B8bno%E5%A5%BD%E8%99%95-%E6%B2%88%E6%97%AD%E6%9A%89-%E4%B8%80%E5%9C%8B%E5%85%A9%E5%88%B6%E5%8F%96%E6%B6%88-%E5%8F%AF%E4%BD%9C%E6%9C%80%E5%BE%8C%E9%80%83%E7%94%9F%E9%96%80/
算啦 個post都比你玩臭左
你慢慢繼續同佢地玩捉字失
你地班友屈尻我五毛先
捉我字失

Typo咗兩次
唔關事,當年要出過一次先有得續,老豆老母唔記得既唯一辦法係申請一次睇下會唔會彈回頭,千幾蚊姐絕對值得比
兩三日? 係有心就一早做咗啦, 咁多時間登記

雖然唔係窮,
但慘得過完全係藍絲,舐共,大華膠兼政治冷感父母
連拎BNO 嘅sense 都冇

利申: 93出世
我同朋友兩個都係無副簽,直接吉左果項,一兩星期後就寄本新bno黎

同樓主個本爭一行, 不過換完都冇乜用過。平時用香港多
你追下post先
只係想講
有啲地方我會揀用香港
有啲會用英國
睇情況

玩哂
1嗰到你錯
佢會俾本臨時中國護照你,有效好似6個月
本野同中國護照一樣,即係廢嘅,因為你啲免簽證,本身己有簽證會無哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞