日日都笑特區護照,你班崇英撚續本BNO又有撚用咩!?

504 回覆
837 Like 67 Dislike
18歲果年唔生性拎左特衰
但97前申請過bno,仲有冇得搞
普吉
岩聽呀 我就係唔明BC果d自己走到 然後踩d走唔到既人係咩心態 出少句聲咪當幫忙 企埋去五毛果邊踩多兩腳 仲要驚死人地睇唔到佢本野貼多幾次 虛榮心重到
平貴呢樣係相對既
特區護照特別平 je
成班低質到
一個錯字就jer住哂 仲要屈尻人五毛打手
又人身攻擊又剩
護照出埋都唔信
洗唔洗我貼埋保險單 臨時護照(真係好貴 )

都係分享下經驗 討論下姐
幾時變到咁低質
係on9 先話BNO冇居留權, 攞BNO大把方法留係英國轉BC喇
副簽先係最難
我本bno申請左十年都冇用過
都唔明幾癈嘅人先會用bno 拎優越感
真係出事就call保險喇仲等政府
311 邊間保險包機比你?
加多句

拎特衰出國記住香港身份證分開袋唔好一齊唔見
如果一齊冇左要填三十幾頁form
三代詳細資料要填曬先得

仲要冇三個工作天都搞唔掂
上面成班bno 話好勁架
特衰畜 共享支那榮耀
我97前出世但係老豆老母冇幫我拎
問佢地點解唔幫我拎,佢地仲反問BNO有咩好
就快冇左歐盟名,仲打咩飛機,正傻鳩。
揸特衰係有得住中國香港嘅中國人
但揸BNO係冇得住英國嘅英國人
拎本英國passport去中國領事館

你不如去日本領事館啦
咪就係

我都係bb相續證 快靚正

怕副簽, 不如早早寄去整仲好
1000蚊都叫貴? 食餐飯都冇左喇,你攞開綜緩?
過左期成二十年,改過名無副簽都續到
兩個星期搞掂
可以
佢本來就冇, 點取消呢?
又係你話特區好用
又話免簽國差唔多, 仲好啲
轉體180 點跟呀

一次過覆哂上面兩個

我敢講你揸香港揾中國領事館一定理你
唔好未試過就9up

我試過係普吉唔見passport 同所有錢電話
我frd揸香港護照 條友星期六都ot幫佢
仲車埋我地去機場同食野 好似接濟難民咁feel

我揸英國護照 條撚樣完全冇諗過幫我
叫我自己死去曼谷 心諗我身上一蚊都冇
仲要勁撚貴 本野成千幾蚊

另外我女朋友都試過係歐洲唔見passport
係哥本哈根中國領事館搞
啲人都好熱心

唔好未試過就9up唔該
其實依家特區護照免簽既國家唔少
上網search 下有啲國家中國領事館既數目係多過英國 咁樣用特區會仲好
用得特衰出國就要有做中國人既覺悟
出起事上黎得中國會救你
有幾可靠心裏有數啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞