18日北歐之旅 第一次衝出亞洲

584 回覆
43 Like 2 Dislike
歐洲係無聖誕氣氛架
24號晚個個都要返屋企 直落25號乜鋪都唔開

最深體驗

驚留太短睇唔到嘛會

我話我留左4晚阿 我都驚睇唔到 第3日先睇到

我見到。我意思就算悶都要留耐少少 太短驚睇唔到

係阿 真係好怕 好彩睇到

要預幾錢?

7日瑞典唔多啦 萬幾蚊夠

一萬淨洗費7日有突

我講成個行程阿 包哂所有
今日出一篇啦 無人睇

第三日丹麥 今日去新港Nyhavn
係酒店向地鐵站方向行

呢個就係上次話好靚但無心情欣賞既風景
只係簡簡單單一個湖已經好靚
之後見到一個市集

呢個買啲野好似街市咁

咩都有 好古怪未見過既蔬菜都有

然後買左杯新鮮果汁飲 好味 10分呢個

見到意大利雪糕好似好好食咁 咪想試下味
問個店員試味 佢黑哂口面咁
明明唔係得我咁做 我都係想試清楚先買姐
結果快啲手買杯食 廢時佢黑9我面

7分 其實唔算好食

之後就去左搭地鐵 一個站既距離
出左地鐵就Google map 行左2分鐘
穿過啲巷仔就好易搵到Nyhavn

仲記得當時2度 我著左5件衫都可以出住汗
又加上個靚景 心情真係好好
然後自拍左一陣 發現有人一直望住我自拍
我知佢係等我幫佢地影相伽啦
因為大家都係亞洲面孔
唔洗佢講 我都識做

之後買飛上船游下船河
未夠鐘就行一行個新港周圍
下篇再繼續
個market好出名嫁,間意大利雪糕我都有食,我叫左champagne favour, 一球已經35DKK(其他一球係30DKK), 好濃酒味
我上星期北歐番,倫敦入,之後去左丹麥同芬蘭,都係睇到北極光

講番丹麥,有間野幾正,Madklubben Bistro-De-Luxe,150DKK有兩個courses, 而且個waitress好正,成個trip得依間比左tips,之後同佢影左張相

我影啲相無你咁靚 無廣角又無腳架
係邊間野 早少少我知道就好

係Frederiks Kirke附近,即係睇d兵仔交接隔離一條街度
21歲仔未搭過飛機表示
個market好出名嫁,間意大利雪糕我都有食,我叫左champagne favour, 一球已經35DKK(其他一球係30DKK), 好濃酒味

有酒表示我一定揀 但你睇下圖好似無
我個球都好似要30DKK
我上星期北歐番,倫敦入,之後去左丹麥同芬蘭,都係睇到北極光

講番丹麥,有間野幾正,Madklubben Bistro-De-Luxe,150DKK有兩個courses, 而且個waitress好正,成個trip得依間比左tips,之後同佢影左張相

我影啲相無你咁靚 無廣角又無腳架
係邊間野 早少少我知道就好

係Frederiks Kirke附近,即係睇d兵仔交接隔離一條街度

無去
21歲仔未搭過飛機表示

台灣都去下

要預幾錢?

7日瑞典唔多啦 萬幾蚊夠

一萬淨洗費7日有突

其實我唔知stockholm住幾錢。但個時我8千去左10日包哂所有,我stockholm就住我朋友到,火車又訓左2晚,慳左6晚住宿錢
btw, stockholm有個魚湯好撚好飲同埋個蝦醬好好食
留名追緊 可唔可以講多啲住邊用咗幾多錢
諗住遲吓一個人去

一萬淨洗費7日有突

其實我唔知stockholm住幾錢。但個時我8千去左10日包哂所有,我stockholm就住我朋友到,火車又訓左2晚,慳左6晚住宿錢
btw, stockholm有個魚湯好撚好飲同埋個蝦醬好好食

所以應該萬零蚊夠哂
我搵唔到魚湯 好多都山門
留名追緊 可唔可以講多啲住邊用咗幾多錢
諗住遲吓一個人去

好阿 我之後補返 因為有啲忘記左
淨係去左芬蘭+波羅的海3國 total都用左14日,下次想參考下去埋其它3國

所以應該萬零蚊夠哂

個時我朋友帶左我去佢地既market, 當係依家香港翻新左既街市咁,有檔有魚湯,好撚好味

所以應該萬零蚊夠哂

個時我朋友帶左我去佢地既market, 當係依家香港翻新左既街市咁,有檔有魚湯,好撚好味

出門真係靠朋友好
淨係去左芬蘭+波羅的海3國 total都用左14日,下次想參考下去埋其它3國

好阿

佢自家制好似, 可能果日無

唔知個market出名 見識小
好多遊客去既?

好多遊客去既?

Torvehallerne market
入面好多幾好食ge野
你可以reference依條link
http://lifestyle.fanpiece.com/foodie-smashingpumkins/%E5%93%A5%E6%9C%AC%E5%93%88%E6%A0%B9-%E7%9C%9F%E8%B6%85%E7%B4%9A-%E5%B8%82%E5%A0%B4-Torvehallerne-c1226357.html

好多遊客去既?

入面好多幾好食ge野
http://lifestyle.fanpiece.com/foodie-smashingpumkins/%E5%93%A5%E6%9C%AC%E5%93%88%E6%A0%B9-%E7%9C%9F%E8%B6%85%E7%B4%9A-%E5%B8%82%E5%A0%B4-Torvehallerne-c1226357.html

真係喎 但個時去無咁多鋪開

好多遊客去既?

入面好多幾好食ge野

真係喎 但個時去無咁多鋪開

我有食到雪糕, 魚餅同海鮮

btw, 巴打幾時係CPH同咩機係芬蘭番香港?
係咪漢莎LH730?
巴打自己去定同人結伴?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞