18日北歐之旅 第一次衝出亞洲

584 回覆
43 Like 2 Dislike
等左一陣 我報個間野終於有啲人
但佢地原來玩馴鹿拉車個啲
我啲團友仲未見人影

先講下個tour
我地係報左Joiku-Kotsamo 呢間
125EUR 一個人 兩個人一架車
如果一人一架車就貴啲 好似165EUR
行程包程帶你著保暖衣物 教你揸車 上山頂睇極光
職員話有營火會(其實係一間木屋 仲要無燈)
有熱野飲同啲餅乾仔
時間由8-11pm 但我記得我地個時1130完
其實差唔多 因為著衫都著左9個字

終於開始tour 一行十人
5個亞洲人 有3個韓國人
其他都係鬼
一開始黎到個guide 叫佢做sir啦
就幫我地著衫個啲 貴重物品可以放係佢到 然後鎖門
出到門口就教下點揸車 叫我地保持距離
唔好發生意外 但我最驚係撞車
佢話撞車就要賠1000EUR

樓主可以send 個schedule 俾我得嗎? 我四月去
Yiuspacelife@gmail.com

成個行程?我plan完無跟 同埋得啲景點同時間分配 你要唔要
支持

感謝 我記得你伽 依家無咩人睇
都係打比自己睇算
支持

都係打比自己睇算

有我
Push
支持

都係打比自己睇算

有我

記得你我都
Push

我又推下先

都係打比自己睇算

有我

記得你我都

如果你話唔記得我我實跳樓死
G持
上次去瑞典芬蘭 上機前一晚check iphone個天氣app明明話15度 屌你一落機4度 全個trip冇高過8度 講緊九月咋 北歐嘅凍真係唔好睇小

凍唔凍過香港既濕凍?
Lydia幾靚女

都係打比自己睇算

有我

記得你我都

有我
上次去瑞典芬蘭 上機前一晚check iphone個天氣app明明話15度 屌你一落機4度 全個trip冇高過8度 講緊九月咋 北歐嘅凍真係唔好睇小

凍唔凍過香港既濕凍?

-33度真係唔係人甘品
Lydia幾靚女

巴打識貨
兩年前去過saariselkä
結果幾日都勁多雲
到最後乜光都睇唔到就走左

有我

記得你我都

如果你話唔記得我我實跳樓死

第二個徐天佑
Lydia幾靚女

巴打識貨

你地講緊個名可
G持

記得你多謝g持
我想問如果一個月hea遊一個國家夠唔夠?

睇你咩國家啦

凍唔凍過香港既濕凍?

-33度真係唔係人甘品

濕凍都係個邊4、5度
零下真係唔係講笑
我已經上網買定哂衫
希望夠暖
兩年前去過saariselkä
結果幾日都勁多雲
到最後乜光都睇唔到就走左

咁有無睇到極光 有咩做同埋你
黎到時間夜晚8點 終於到左萬眾期待既時候 應該係啦
我地就出木屋門口集合
一行出木屋望下個天清唔清先
嘩屌阿 已經可以見到一道極光
我朋友仲onon99咁唔知發生咩事
我大叫係極光都仲呆緊

(無腳架靠手影係曚啲
係周圍都係光既情況下 都可以見到好清晰既極光
無錯當日既指數我記得有4 已經算好高

本身覺得我出門就見到極光仲洗咩報tour覺得唔抵
但之後完全無呢個諗法
去到集合門口 個到有兩間公司
我地見多人個邊就入左去
但點知原來係錯
出返黎但就黎8點都無人等緊 諗緊我地係咪比人呃
同我朋友討論緊個時 突然有個人插嘴
佢話 我聽到你地講啲咩伽 我識聽伽
原來係香港人 其實係異地撞返自己真係好開心
仲同你講兩句 佢都係玩電單車
但報左隔離公司 一團成廿幾個咁 唔知佢地係點玩

真係超靚呀
我已經上網買定哂衫
希望夠暖

快手到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞