18日北歐之旅 第一次衝出亞洲

584 回覆
43 Like 2 Dislike

你會覺得日日食緊屎

嗚 日日麵包依家都驚

去到買左幾個合味道

買左幾包飯過去 熱水都無 煮毛

嗚 日日麵包依家都驚

去到買左幾個合味道

無就真係傻的嗎
樓主去過幾個地方治安覺得如何?
去過丹麥 挪威留名

Lm
上年去左10日瑞典,有2晚訓火車3晚係ABISKO為既係睇北極光 雖然個幾日無啖好食但睇到北極光個下真係好滾動
好想睇多次,但我決心今年睇南極光,希望得啦
好想去
如果窮遊要幾錢左右
瑞典求行程,如果想睇極光有7日時間應該點安掛?

你想睇啲咩先 我瑞典都係睇左少少
點安排?我留左4日都覺得悶 但要預留時間撞極光
7日可以安排啲雪地活動

諗住上北部睇,夠時間?
上年去左10日瑞典,有2晚訓火車3晚係ABISKO為既係睇北極光 雖然個幾日無啖好食但睇到北極光個下真係好滾動

求詳細希望,我都諗住咁

求詳細希望,我都諗住咁

我係上年3月中尾去,直飛stockholm,晏就到步
係stockholm stay左1晚
第2朝早就搭火車上abisko,好似朝早9點定唔知10點火車
然後訓左晚火車,去到abisko已經朝早11點幾
但我唔係係國家公園(即係總站,但我係對上一個落)
因為公園個個得一間hostel, 要好早book同好貴。
所以我book左遠少少既hostel, 但都係係abisko.
同埋hostel附近有個湖,去睇極光就會行落個湖睇。
到夜晚11點其實已經睇到少少。再夜D行去湖邊睇就好勁。
我住3晚3晚都睇到。但我走左之後個幾晚我聽同房個台灣女仔講已經睇唔到因為好多雲。
走個日本身搭4點鐘火車。但火車去到中途死左,我要搭接駁巴士又要等的士/巴士黎車我地去第個車站再上火車,搞左成日再上火車已經12點幾1點 然後返返stockholm都第朝10點幾好似
之後幾日都係stockholm hea, 因為我有朋友係個邊所以我係stockholm個幾日佢帶哂我咁濟,除左有日我自己去左舊城行。

另外我住個間hostel其實有D tour join, 你可以join。不過我無join到
上abisko之前要入定乾糧因為個到乜春都無,國家公園唔知。
但我個到有1,2間好貴既餐廳同埋有間超市。不過都係入定貨好

求詳細希望,我都諗住咁

另外火車飛我係香港個時買定左,到時搵返你訓個個位就得
但回程因為佢要arrange過所以我回程要問車長。
希望你火車去/回都唔會撞到我個次咁啦。

去到買左幾個合味道

無就真係傻的嗎

結果丹麥係不斷食最出名既麵包 唔怪得咁出名
樓主去過幾個地方治安覺得如何?

唔錯 覺得好安全 除左坐夜間火車個程
去過丹麥 挪威留名

Lm

7日可以安排啲雪地活動

諗住上北部睇,夠時間?

你意思係成個旅行得7日?
你留4日睇極光 3日留斯德哥爾摩我覺得夠
好想去
如果窮遊要幾錢左右

我就住酒店既 如果你想平可以住hostel
仲再平啲 但因為我唔係成日食好西 連野都少食
用左20k

留左4晚睇極光 真係好悶 但好感動睇個下
真係眼濕濕 結果眼睫毛結冰 -40下

驚留太短睇唔到嘛會

驚留太短睇唔到嘛會

我話我留左4晚阿 我都驚睇唔到 第3日先睇到

7日可以安排啲雪地活動

諗住上北部睇,夠時間?

要預幾錢?

諗住上北部睇,夠時間?

要預幾錢?

7日瑞典唔多啦 萬幾蚊夠

我覺得法國瑞士果邊聖誕節無咩聖誕氣氛
係咪我問題。。。。。。

最有聖誕氣氛係咩 啲鋪頭山哂門你就知 嘩係放假既節日阿

我男友要返鄉下過聖誕 好似大陸人春運咁
聖誕其實香港都唔差 , 老蘭不知幾好玩

無去過
歐洲係無聖誕氣氛架
24號晚個個都要返屋企 直落25號乜鋪都唔開

驚留太短睇唔到嘛會

我話我留左4晚阿 我都驚睇唔到 第3日先睇到

我見到。我意思就算悶都要留耐少少 太短驚睇唔到

要預幾錢?

7日瑞典唔多啦 萬幾蚊夠

一萬淨洗費7日有突
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞