HKBUCIE同學相認區(4)

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
重有冇交流團報

係咪嗰啲乜鬼交換生,你要去外國啦?

都話grad左 冇讀cie好耐 我都想去到

話緊你而家間學校呀

sor 唔好餵我飲肥膏

話緊你而家間學校呀

sor 唔好餵我飲肥膏

你死啦 飲死你
下個sem要讀Morden Chinese 同 stat
邊個老師會派grade
pe reg太極有無伏

morden chinese的話我推介ms ng wai chung吳慧鐘
好有心教而且好好人,都會令你明白個考試應該點玩,只要你肯比心機上堂同溫書

話緊你而家間學校呀

sor 唔好餵我飲肥膏

你死啦 飲死你

放心啦我啲肥膏值錢野黎
邊會咁輕易餵佢飲

話緊你而家間學校呀

sor 唔好餵我飲肥膏

我自我反省緊嗰0.幾gpa去左邊

話緊你而家間學校呀

sor 唔好餵我飲肥膏

應該唔覺意比你食左 係幾好似鋼鍊gluttony咁
想讀BBA
我想問下係唔係全部都係石門上堂?
多唔多人year2升到degree?

17DSE
想讀BBA

17DSE

想讀BBA(bachelor of business administration)唔應該就嚟呢到問 你係咪指aaso of art in business administration
據我所知business administration下年好大機會九龍塘上堂(上年都係,今年唔知點解嚟咗石門)
至於多唔多人升degree........ degree都有分好多隻嘅,但係校方似乎冇咩確實數據

其實駁外國大學嗰啲又係degree,sf top up又係degree,其他大專sf degree又係degree,non ju ugc又係degree,要入degree唔難,睇下你aim咩
想讀BBA

17DSE

想讀BBA(bachelor of business administration)唔應該嚟呢到問 你係咪指 asso of art in business administration
據我所知business administration下年好大機會九龍塘上堂(上年都係,今年唔知點解嚟咗石門)
至於多唔多人升degree........ degree都有分好多隻嘅,但係校方似乎冇咩確實數據

其實駁外國大學嗰啲又係degree,sf top up又係degree,其他大專sf degree又係degree,non ju ugc又係degree,要入degree唔難,睇下你aim咩

sor 唔好餵我飲肥膏

應該唔覺意比你食左 係幾好似鋼鍊gluttony咁

岩岩check過,應該係比我坐爆左,我會減肥架啦
要拎official嘅成績表報non jupas又要特登搭返去學校印黎cup印 佢仲要未出sem三嘅,真心石門呢啲山卡啦好遠
GPA 3.85, business科,dse英文3咗,有冇機會year 1升UGC...
求師兄帶路
GPA 3.85, business科,dse英文3咗,有冇機會year 1升UGC...
求師兄帶路

考個ielts?學校有啲ielts班其實 幫你地操埋卷個啲 之後過6.5就費用全免
你3.8都好大機會 想穩陣就考埋ielts
ielts唔差的話應該入到啦咁高gpa
求師兄帶路

Best 5幾分?
求師兄帶路

Best 5幾分?

Best 5 20分
但我miss咗第一輪bu嘅application period
唔知會唔會冇interview
求各師兄師姐帶路
求師兄帶路

Best 5幾分?

Best 5 20分
但我miss咗第一輪bu嘅application period
求各師兄師姐帶路

過左deadline仲apply到?
同埋要有3322

Best 5幾分?

Best 5 20分
求各師兄師姐帶路

同埋要有3322

有第二輪application

Best 5 20分
求各師兄師姐帶路

同埋要有3322

有第二輪application

咁應該唔會有影響
有3322就得
諗住apply邊科商科?
成功用二千買ielts 經驗
成功用二千買ielts 經驗

咁慘情
咁應該唔會有影響
有3322就得
諗住apply邊科商科?[/quote]

想 Apply Marketing或者 HR
不過 Marketing好大兢爭
三年前grad 到而家都周不時返黎石門
各位師弟妹加油
想讀BBA

17DSE

想讀BBA(bachelor of business administration)唔應該就嚟呢到問 你係咪指aaso of art in business administration

係business administration,多謝你既答覆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞