[肉酸] 一人一個扮有錢人既行為

712 回覆
2203 Like 196 Dislike
應該問佢:我仲以為你喺買嘅添
扮有錢人既人唔少
反而有個同事實際住半山私樓, d人問親佢都答係上環d舊唐樓
依家比較少呢類咁低調既人
低調嘅真係好吸引
揸部垃圾錢七大大聲呼油,到頭來入油嗰刻咪又係肉鳩赤
朋友既家姐.
成日屋企人買野俾佢.
佢都會POST wechat
for example 買Lady M.
佢會POST 妹妹係New York 買來的蛋糕 感恩!

佢都幾有潛質做倫敦金.
買壽司俾佢 佢會話妹妹在日本帶回來既手信
呢樣純粹係屌鳩黑警 唔關扮有錢事
返去行必啦臭龜
人地搞下啲長輩gag你覺得唔好笑咪算囉,關扮有錢咩事
係人都知啲壽司蛋糕唔係外國買返黎啦
佢係扮成家有錢 去邊去邊.
成日曬錶曬袋 寫住 行行見到就忍唔住 又或者 俾自己過得好啲
哩啲係已經超越咗長輩GAG!
真正要定義既唔係用香港有幾多層樓黎計,直接計資產啦,唔通大陸有地有樓會平過你香港咩

而家香港有3~5千萬資產就唔叫窮既

我想帶出既論點係買咩都好,只要唔係超出自己能力範圍就冇問題

分期買撈係一種財技,分期買樓亦都係一種財技, 所以分期買撈既人唔一定係冇錢一炮過比又或者充大頭鬼
淘偽名牌衫
以後要買完Starbucks 裝返落m記汽水樽 仲要係無加大果款樽
以前有個大學同學本身都好煩膠
講撚埋D野冇point又以為好笑
有次佢就係到吹到自己有幾多架跑車乜乜柒柒

咁有次成班人食飯
我同我朋友都有揸車去
我揸harrier 我朋友揸屋企人架20系佛
因為大家都預左食得夜順便載班朋友走

好啦又唔撚知邊個叫埋個柒頭黎
佢又話有揸架跑車黎 吹到架車好撚快 好豪華
到食完餐飯 我地3個去攞車
原來佢係揸架錢7黎 係劏車場幾千蚊都有交易果D
我同我朋友串佢:你D跑車呢? 揸架錢7黎做乜鳩
佢又支吾應對話拎左車去整
大家都知佢咩料啦

結果班朋友係上晒我同我朋友車
有幾個寧願搭的士返去都廢鳩事坐佢架車
有錢冇錢咪又係要死要屙屎
買個唔洗三皮嘅手袋問人可唔可以分期付款
大數用卡仲方便拉 特登拎咁多cash塞漲佢就話扮姐
好多有錢人反而知道該洗則洗既道理
呢句真 所以先有錢
平價出來呃後生仔 成個計廢 性價比低 c300正路d
咩叫呃後生仔 平平哋買個靚款 有咩問題
做保險狗 之後係咁上網po 新目標新目標
真係睇撚到想噁
有圖想要先些牙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞